Συνεχιζει να στηριζει οσους εχουν αναγκη η Φιλοπτωχος Αδελφοτης Κυριων Κομοτηνης

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την ενίσχυση των δράσεων της πραγματοποίησαν τα μέλη της

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την ενίσχυση των δράσεων της ενόψει των εορτών πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, με πολλά μέλη και φίλους να δίνουν το παρόν στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων για να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία δώρων, παιχνιδιών και ειδών διακόσμησης.
 
Όλα τα έσοδα από το Παζάρι θα διατεθούν για ανάγκες θέρμανσης οικογενειών που το έχουν ανάγκη, σημείωσε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη, που τόνισε πως παρόλο που δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους, προσπαθούν να τους βοηθήσουν όσο μπορούν.
 

Στις 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν ακόμα μια γιορτή, που θα διαθέτουν γλυκά, που παρασκεύασαν οι γυναίκες της Φιλοπτώχου, μαζί με λαχειοφόρο αγορά, με τα έσοδα να διατίθενται για τα δέματα των Χριστουγέννων, που θα δώσουν στις περίπου 50 οικογένειες που στηρίζουν στις 22 Δεκεμβρίου.
 
Πέραν αυτού βέβαια στηρίζουν 12 οικογένειες κάθε μήνα, με ένα μικρό χρηματικό ποσό, με τους περισσότερους να είναι Κομοτηναίοι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλα μέρη. 

Κάλεσμα για συμμετοχή προς όλες τις γυναίκες της Κομοτηνής 

«Δίνουμε όσα μπορούμε, όμως οι καταστάσεις και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, και όσοι μπορούμε περισσότερο βοηθούμε» ανέφερε η κ. Μπραντζουκάκη, κάνοντας έκκληση προς όποια κυρία ενδιαφέρεται, να αγκαλιάσει την προσπάθεια της Φιλοπτώχου. Και αυτό γιατί ελάχιστα είναι τα νεότερα μέλη του, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το σωματείο.
 

«Θα πρέπει να αναλάβουν τα ηνία οι νεότερες γυναίκες με τη στήριξη των προηγούμενων» εκτίμησε η ίδια φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό της, που ήταν πολλά χρόνια μέλος της Φιλοπτώχου, όμως δεν πήγαινε στις εκδηλώσεις, και μόνο όταν ξεκίνησε να ασχολείται κατανόησε τι έχανε όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο μπορούσε να βοηθήσει και δεν θέλει κάτι τέτοιο να συμβεί στις επόμενες. 

Συνολικό πλέγμα αλληλεγγύης 

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γκαράνης, που σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το έργο του Συλλόγου σε συνδυασμό με όλη τη στήριξη που παρέχει ο Δήμος Κομοτηνής σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.
 
Τόνισε δε πως ο Δήμος Κομοτηνής στέκεται πάντα κοντά στις οικογένειες που έχουν πρόβλημα, αλλά και με όλες τις άλλες δράσεις που γίνονται ενόψει των Χριστουγέννων, σε κάποιες από τις οποίες, όπως το SantaRun, είναι αρωγός, θα βοηθήσουν να συγκεντρωθούν είδη που θα πάνε σε όσους το έχουν ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.