Παιδικη χαρα για ΑμεΑ στην Κομοτηνη, μεσω Ειδικου Σχολειου

Η υπάρχουσα παιδική χαρά με προδιαγραφές ΑμεΑ που υπάρχει στο Ειδικό σχολείο Κομοτηνής θα είναι προσβάσιμη και ώρες εκτός σχολικού ωραρίου

Στη διαμόρφωση της εισόδου της παιδικής χαράς με προδιαγραφές ΑμεΑ, που βρίσκεται εντός του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής, ώστε να μπορεί να είναι προσβάσιμη για τα παιδιά και εκτός σχολικού ωραρίου, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το σχολείο.
 
Έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον μία τέτοια παιδική χαρά, μέχρι την διαμόρφωση άλλων παιδικών χαρών στην πόλη της Κομοτηνής, με την τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών ώστε να μπορούν να πηγαίνουν όλα τα παιδιά.
 
Το θέμα για την πρόοδο που υπάρχει στη δημιουργία παιδικής χαράς για ΑμεΑ έθεσε στο Συμβούλιο ο επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος, υπενθυμίζοντας πως το μέλος τους, κ. Αγγέλα Μποζατζή, είχε προτείνει τη δημιουργία της στο Συμβούλιο.
 
Ο κ. Καραΐσκος σημείωσε δε πως υπάρχει ένα οικόπεδο κρατημένο από το Δήμο, στην διασταύρωση των οδών Βιστωνίδος και Καζαντζάκη, στην περιοχή της Ρέμβης, το οποίο θα μπορούσε να γίνει παιδική χαρά. 

Λειτουργία της υφιστάμενης και διαμόρφωση άλλων 

Απαντώντας ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως έγινε μια συζήτηση με το πρωτοβάθμια σωματείο ΑμεΑ, κατά την οποία συνομολογήθηκε πως θα ήταν καλό να αξιοποιηθεί προς το παρόν μια υπάρχουσα παιδική χαρά με προδιαγραφές ΑμεΑ, η οποία κατασκευάστηκε πρόσφατα στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Για αυτό και ήρθαν σε επαφή με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, αλλά και την διεύθυνσή του, και συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί έτσι η είσοδος και το ωράριο λειτουργίας της παιδικής χαράς, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει για τα παιδιά και εκτός σχολικού ωραρίου.
 
Αυτό σημαίνει πως θα λειτουργεί άμεσα σαν παιδική χαρά ενώ στα σχέδια του δήμου είναι μετά από παρεμβάσεις και τοποθέτηση των κατάλληλων παιχνιδιών, να διαμορφωθούν ακόμα μία ή δύο μεικτές παιδικές χαρές, διάσπαρτες στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Όσο για το οικόπεδο που ανέφερε ο κ. Καραΐσκος, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως, παρόλο που η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι οι υφιστάμενες παιδικές χαρές, είναι σημαντικό να γίνει παιδική χαρά σε εκείνη την περιοχή, καθώς σήμερα δεν διαθέτει παιδική χαρά και όταν γίνει θα είναι μεικτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.