Υποστελεχωση και εγκαταστασεις ταλανιζουν την ΔΟΥ Κομοτηνης

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής για τα γενικά όσο και τα τοπικά προβλήματα της υπηρεσίας

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, από την υποστελέχωση, το κτιριακό αλλά και την ποινική και αστική νομική έκθεσή τους συζητήθηκαν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ.Κομοτηνής.
 
Φυσικά στη συνέλευση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. της χώρας, όπως ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πέρασμα τους από την άμεση εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Ζητήματα δημιούργησε το πέρασμα στην ΑΑΔΕ 

Ο κλάδος των Εφοριακών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μετά το πέρασμά τους στην ΑΑΔΕ, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Μιτανούδη μιας και έχει υπάρξει μια εντατικοποίηση των ελέγχων, κάτι που έχει αποβεί εις βάρος των υπαλλήλων γενικότερα αλλά και ειδικά στην Κομοτηνή, λόγω του μικρού αριθμού των υπαλλήλων που εργάζονται στην υπηρεσία.
 
Έτσι αναγκάζονται σε υπερωριακή, και πολλές φορές μεταμεσονύκτια απασχόληση, ενώ πρέπει την επόμενη ημέρα να είναι κανονικά στη δουλειά τους.
 
Επίσης έχουν εγερθεί ζητήματα ποινικών και αστικών ευθυνών σε υποθέσεις που αναφέρονται σε ελεγκτές την τελευταία στιγμή, όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, μιας και χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος για τον έλεγχο. 

Πρόβλημα αποτελεί η στέγαση της υπηρεσίας 

Πιο τοπικά, το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν είναι το κτιριακό, ενώ υπάρχει και ένας κατακερματισμός των υπηρεσιών.
 
Το ΣΔΟΕ έχει γίνει πλέον η Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ), και στεγάζεται στο χώρο του παλιού εργοστασίου του Γαζή, που δεν είναι κατάλληλο για τη λειτουργία τους, ενώ το πρόβλημα του χώρου είναι πολύ έντονο και στο χώρο της παλιάς Νομαρχίας, που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ., ο οποίος θεωρούν πως είναι ακατάλληλος τόσο για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας, όσο και για συναλλαγή με το κοινό.
 
«Είμαστε από τις λίγες Δ.Ο.Υ. που στεγαζόμαστε σε απαρχαιωμένα κτίρια, οι περισσότερες ανά την Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί σε ειδικά φτιαγμένα κτίρια ή έχουν βρει κατάλληλους χώρους» σημείωσε.
 
Βέβαια με δεδομένη την οικονομική κατάσταση θεωρεί δύσκολο να γίνει άμεσα κάποια κίνηση για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, όμως πιστεύει πως θα πρέπει τουλάχιστον να γίνουν επισκευές στο υπάρχον, τόσο αισθητικές, μιας και ο πολίτης δύσκολα θα σεβαστεί την υπηρεσία, όταν βρίσκεται σε ένα τέτοιο χώρο, όσο και για θέματα πυρασφάλειας, ασφάλειας των εργαζομένων και των καταλλήλων εξόδων κινδύνου σε περίπτωση ανάγκης.
 
Μάλιστα έχει πρόσφατα βγει απόφαση από τον Διευθυντή της ΑΑΔΕ ότι το αρχείο πρέπει να είναι σε πυρασφαλές μέρος, κάτι το οποίο η κ. Μιτανούδη θεωρεί αδύνατο σε αυτό το κτίριο στην τρέχουσα κατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.