Το «Ταξιδι της Επιστημης» του Λυκειου Ιμαμ Χατιπ στην Κομοτηνη

Ένα υπαίθριο Φεστιβάλ σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο BIHLIMDER

“Το ταξίδι της επιστήμης” που διοργανώνουν από το 2015 το Λύκειο  Καρτάλ Ιμάμ Χατίπ της Τουρκίας και ο Σύλλογος BIHLIMDER (Σύλλογος Αποφοίτων και Μελών Σχολείων Ιμάμ Χατίπ) ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου στην Κομοτηνή.
 
Συγκεκριμένα η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) και του Δήμου Κωνσταντινούπολης, έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, το πρωί του Σαββάτου, 3 Νοεμβρίου όπου και στήθηκαν υπαίθρια θεματικά περίπτερα και εργαστήρια που “άγγιζαν” όλο το φάσμα το θετικών επιστημών.
 

Εργαστήρια Μαθηματικών, Βιολογίας, Χημεία, Φυσικής, Ρομποτικής, Τεχνολογίας, Κοινωνικών Επιστημών, επιστημονικά παιχνίδια, σκηνή πειραμάτων αλλά και μουσείο ιστορικής επιστήμης “στήθηκαν” στο κέντρο της Πλατείας Ειρήνης, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των διερχόμενων συμπολιτών αλλά και τα ερωτήματα κάποιων καθότι η εκδήλωση δεν είχε κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό.
 

Από νωρίς το πρωί μαθητές του σχολείου μαζί με τη βοήθεια 60 περίπου μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής ξεκίνησαν το ταξίδι αυτό στις επιστήμες, δίνοντας την ευκαιρία όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» και ο διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής κ. Μεμέτ Τουνάλπ να δουν από κοντά και να διεξάγουν ενδεχομένως και για πρώτη φορά πειράματα, ειδικά αυτά της Ρομποτικής.
 
Η εκδήλωση «άνοιξε» με επίσημα εγκαίνια ενώ στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια της ημέρας έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουσταφά Κατραντζή, Ταρκάν Μουλταζά και Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου  BIHLIMDER κ. Μεχμέτ Εμίν Αχέτ, ο διευθυντής του Λυκείου Ιμάμ Χατίπ κ. Αχμέτ Μποζόβ, ο υποπρόξενος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σακλί, ο δήμαρχος Μύκης κ.Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, κ. Ερτζάν Αχμέτ, ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών κ.Χουσεΐν Εσάτ. 
 

Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου BIHLIMDER στον σύντομο χαιρετισμό του πρόκειται για το 10ο Ταξίδι Επιστήμης και το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά και ο υποπρόξενος  Ιμπραήμ Σακλί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.