Ο «ΠτΘ» ανακυκλωσε τις παλαιες ηλεκτρικες του συσκευες. Εσεις;

Δοκιμάσαμε δια ζώσης την Κινητή Μονάδα Περισυλλογής Ηλεκτρικών Συσκευών και Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης του Αστικού ιστού του Δήμου Κομοτηνής

Το ρεπορτάζ στην πόρτα μας φέραμε στην κυριολεξία το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την κινητή μονάδα περισυλλογής ηλεκτρικών συσκευών και περιβαλλοντικής παρακολούθησης του αστικού ιστού του Δήμου Κομοτηνής, που κατόπιν σχετικού μας αιτήματος ήρθε να παραλάβει παλαιές ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση.
 
Γνώστες της διαδικασίας  ─καθότι διαβάζουμε τα σχετικά ρεπορτάζ του «ΠτΘ»─  απευθυνθήκαμε αρχικά στην αντιδημαρχία καθαριότητας & περιβάλλοντος του Δήμου, ούτως ώστε να καταθέσουμε το σχετικό αίτημά μας για την παραλαβή κατ’ οίκον των προς ανακύκλωση συσκευών μας και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακά άμεση.
 
Μόλις το επόμενο πρωί, ήτοι το πρωί της Πέμπτης, οι ευγενέστατοι κ.κ.Θεόδωρος Κοσμίδης και Δημήτριος Τζαμπάζογλου πέρασαν την πόρτα του «ΠτΘ» ούτως ώστε να παραλάβουν ένα «βουνό» αχρείαστων και καταστρεμμένων ηλεκτρικών συσκευών μας προς ανακύκλωση, αποτελούμενες κυρίως από μικρές οικιακές συσκευές και εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
 
 Όπως μας ενημέρωσαν προηγουμένως είχαν επισκεφθεί σχολική μονάδα της πόλης μας απ’ όπου επίσης παρέλαβαν σχετικό ανακυκλώσιμο «υλικό» το οποίο και ακολούθως, μαζί με τα του «ΠτΘ», συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο της διεύθυνσης περιβάλλοντος, καθαριότητας & ανακύκλωσης, και  τα οποία στη  συνεχεία θα προωθηθούν σε συμβαλλόμενη εταιρεία για την περαιτέρω προβλεπόμενη επεξεργασία τους.
 

Και αν το «βουνό» των δικών μας ανακυκλώσιμων συσκευών ήταν μεγάλο, τελικά το ειδικό βαν  ─όπως είχαν γνωστοποιήσει την πρώτη ημέρα που η υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία – είναι όντως κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο και για ογκώδεις συσκευές.
 
Έτσι και ο χώρος μας καθάρισε, βάλαμε το δικό μας μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος και δοκιμάσαμε στην πράξη την εν λόγω υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να γράψουμε γι’ αυτήν και εμπειρικά.
 
Η Κινητή Μονάδα περισυλλογής ηλεκτρικών συσκευών και περιβαλλοντικής παρακολούθησης του αστικού ιστού πρωτοβγήκε στους δρόμους της πόλης λίγους μήνες πριν και σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν έχει ήδη υιοθετηθεί κυρίως από φορείς και λοιπές συλλογικότητες της πόλης.
 
Επειδή όμως το φαινόμενο της αλόγιστης εναπόθεσης συσκευών στους δημόσιους χώρους, που έχουν συμβάλλει κατά πολύ στη σημερινή εικόνα της Κομοτηνής για την οποία πολλά λέγονται, η καθολική υιοθέτηση της δράσης αυτής από την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας κρίνεται απαραίτητη.
 
Δια του λόγου το αληθές οι πολίτες μπορούν με ένα τηλεφώνημα στο 25310-22810 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 09:00 έως τις 13:00, να καλέσουν το συνεργείο της κινητής μονάδας ώστε να παραλάβει κατ’ οίκον τις προς ανακύκλωση συσκευές τους .
 
Ποιες συσκευές συλλέγει η Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης:

  • Μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές.
  • Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία.
  • Εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
  • Φωτιστικά είδη.
  • Παιχνίδια και εξοπλισμό ψυχαγωγίας και αθλητισμού
  • Ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
  • Καταναλωτικά είδη.
  • Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου.
  • Συσκευές αυτόματης διανομής. 

Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Μουρτίδη για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του σχετικού μας αιτήματος, καθώς και τους κ.κ. Κοσμίδη και Τζαμπάζογλου που ομόρφυναν τον χώρο μας. ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.