Δημοσιευθηκε η προκηρυξη για 21 θεσεις μονιμων στις Φυλακες Κομοτηνης

Στις 12 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας 588 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
«Για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και νομιμότητας της επιλογής, η διαδικασία θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ», επισημαίνει χαρακτηριστικά το υπουργείο και διευκρινίζει ακόμα πως «45 θέσεις προσωπικού έχουν εξασφαλισθεί για τις φυλακές και αναμένεται να προκηρυχθούν, ξεχωριστά, από το Υπουργείο Εργασίας-ΟΑΕΔ ενώ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη για τη σύσταση 258 οργανικών θέσεων προσωπικού στο (νέο) Κατάστημα Κράτησης Δράμας».
 
Να θυμίσουμε ότι στην εν λόγω προκήρυξη προβλέπονται θέσεις και για το Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, οι οποίες ανά ειδικότητα έχουν ως εξής: 

  • 4 θέσεις ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής φρούρησης
  • 17 θέσεις ΔΕ Φύλαξης  

Στην προκήρυξη επισημαίνεται ότι οι εν λόγω θέσεις θα καλυφθούν μόνο από άνδρες υποψήφιους και ότι ισχύει το κριτήριο εντοπιότητας. 
 
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. 

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά 

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr)

Αμέσως μετά θα πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. στη διεύθυνση «Α.Σ.Ε.Π., Αίτηση για την Προκήρυξη, 6Κ/2018, Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510», αναγράφοντας την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ της οποίας θέσεις διεκδικούν, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
 
1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης.
2. Παράβολο τριών ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) είτε από Δημόσιο Ταμείο.
3. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής
4. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους.
 
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι των κλάδων ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ και ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ, για την απόδειξη του ύψους του αναστήματος [(άνδρες τουλάχιστον ενός μέτρου και εβδομήντα εκατοστών (1,70) (χωρίς υποδήματα) και γυναίκες τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60) (χωρίς υποδήματα)], προσκομίζουν Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού (ιδιώτη ή δημοσίου) στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται-βεβαιώνεται απαραιτήτως ότι: ο/η υποψήφιος/α επώνυμο/πατρώνυμο/μητ/ ΑΔΤ/ΑΜΚΑ / Υψομετρήθηκε την………. (ημερομηνία) και διαπιστώθηκε ότι έχει ανάστημα ………. (ύψος αναστήματος) σε εκατοστά».
 
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.