Τα παιδια στην πλατεια (+Βιντεο)

Απαρατήρητα

Ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός λαμβάνει χώρα εδώ και δύο περίπου βδομάδες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 
Αρκετά αργά το βράδυ και μέχρι νωρίς τα ξημερώματα η πλατεία γεμίζει με νεαρούς φοιτητές οι οποίοι αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χώρο.
 
Παίζοντας μηλάκια, αγαλματάκια, βόλεϊ και όλα εκείνα τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε εμείς και οι προηγούμενοι από εμάς, τα οποία στην πλειοψηφία τους σήμερα έχουν αντικατασταθεί από ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις οθόνες των κινητών, ή ακόμα και απλώς μαζεμένοι σε παρέες στο σιντριβάνι και τα παγκάκια της πλατείας, συζητώντας, γελώντας, δημιουργώντας ιστορίες και όμορφες αναμνήσεις.
 
Ο φακός του «ΠτΘ» κατέγραψε το εν  λόγω γεγονός, ομολογουμένως ενθουσιασμένος από μία εικόνα που είχαμε λησμονήσει και η οποία ανήκει, σε άλλε εποχές, τις οποίες ωστόσο αποζητούμε διαρκώς σήμερα.
 
Μια εικόνα που αποτυπώνει και αποδεικνύει εμπράκτως πως τις απαντήσεις που αποζητούν διαχρονικά αρμόδιοι «άρχοντες» και μη, και για τις οποίες έχουν δοθεί διαχρονικά πολλά χρήματα, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν ως προς την χρήση του δημόσιου χώρου είναι τελικά μπροστά μας, αρκεί να θέλουμε να τις δούμε.
 
Μία από τις ωραιότερες και πιο αισιόδοξες εικόνες που έχουμε αποτυπώσει εδώ και καιρό, αποτέλεσμα μάλιστα μίας γενιάς, από την οποία σε δημόσιο επίπεδο τουλάχιστον επιλέγουμε να αμφισβητούμε τον ρομαντισμό της παιδικότητας που αποδεδειγμένα τους διακατέχει και τον οποίο πολύ χαιρόμαστε όπως τον εκφράζουν.
 
Όπως έγραψε και ο  Σωκράτης Μάλαμας «[…]τα παιδιά μες στην πλατεία, σα να `ταν όπως πρώτα κι όπως θά `θελα»! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.