Αναζητειται η τυχη των συμπερασματων του Αναπτυξιακου Συνεδριου ΑΜΘ

Στο υπ. Επικρατείας ρίχνει το «μπαλάκι» ο Περιφερειάρχης

Επερώτηση με θέμα τα συμπεράσματα και τα πρακτικά του 6ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ με θέμα «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο» υπέβαλλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φώτης Καραλίδης.
 
 Στην επερώτηση που απηύθυνε προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε έναν απολογισμό των πεπραγμένων σχετικά με την πρόοδο που έχει γίνει στο ζήτημα της καταγραφής πρακτικών και συμπερασμάτων των συζητήσεων και των ομιλιών που έλαβαν χώρα στο 6ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στις 13 και 14 Νοεμβρίου παρουσία του πρωθυπουργό και σχεδόν όλου του υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης.
 
Ο κ. Καραλίδης διερωτήθηκε, πιο συγκεκριμένα, γύρω από την πρόοδο των ενεργειών της Διοίκησης γα το εν λόγω θέμα, τονίζοντας πως «μετά από τρεις μήνες θα περιμέναμε αυτές οι εξαγγελίες να μπουν σε μία ιεράρχηση και να δούμε σε ποια κατεύθυνση αξιοποιούνται οι πηγές χρηματοδότησης και να τις αξιολογήσουμε».
 
«Θεωρώ βάσιμο τον προβληματισμό σας, μιας και το ζήτημα έχει απασχολήσει κι εμένα προσωπικά», απάντησε τον λόγο παίρνοντας ο κ. Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον ίδιο, την ευθύνη καταγραφής συμπερασμάτων έχει η Κυβέρνηση και, πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Επικρατείας, με το οποίο η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία. «Συμμερίζομαι την άποψη σας για την ανάγκη διατύπωσης χρονοδιαγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Μέτιος, κρίνοντας πως είναι απαραίτητα για να αξιολογηθούν οι «χρόνοι υλοποίησης των όσων έχουν εξαγγελθεί».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.