Οι Robotrainers πανε Αφρικη!

Η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, οι Robotrainers, όπως είχαμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό 1st Lego League που έλαβε χώρα 7-8 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατάταξη. Η διάκριση αυτή της έδωσε ένα πολύ σημαντικό εισιτήριο, αυτό της συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει 5-7 Μαΐου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Παρότι, αρχικά, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα με τα χρήματα που χρειαζόταν η ομάδα για τα έξοδα της αποστολής, βρέθηκαν τελικά χορηγοί και οι Robotrainers θα καταφέρουν τελικά να ταξιδέψει και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με εννέα μαθητές κυρίως από τη Γ’ Γυμνασίου.
 
Ο «ΠτΘ» συνέλαβε τους Robotrainers το πρωί της Κυριακής μπροστά στο Σπαθί να φωτογραφίζονται με σκοπό να διαδώσουν μέσω της ιστοσελίδας τους στο facebook ότι βρέθηκαν τα χρήματα και θα ταξιδέψουν τελικά στη Νότια Αφρική. Η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Γλυκερία Φωτιάδου, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, αλλά δήλωσε ότι κρατούν πάντοτε «μικρό καλάθι» για την έκβαση του διαγωνισμού.
 
Σύμφωνα με την ίδια, ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Το ένα βασικό κομμάτι του είναι αυτό της ρομποτικής. Κάθε χρόνο οι μαθητές που συμμετέχουν πρέπει να λύσουν κάποιες αποστολές φτιάχνοντας ένα ρομπότ, το οποίο η αποστολή μας έχει κατασκευάσει. Στην επόμενη φάση οι διαγωνιζόμενοι μέσω ενός project οφείλουν να βρουν μια καινοτόμα λύση σε ένα πρόβλημα. Φετινό πρόβλημα είναι το «πώς μπορούμε να μάθουμε κάτι καλύτερα», στο οποίο οι Robotrainers πρότειναν ως λύση μια καινούρια γραμματοσειρά για δυσλεκτικά άτομα. Παράλληλα, η κ. Φωτιάδου τόνισε ότι οι συμμετέχοντες θα κριθούν και στην ομαδικότητα τις δυο ημέρες του διαγωνισμού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.