Η πρωτη πιτα της χρονιας απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης (+Gallery)

«Η νέα χρονιά να γίνει μια ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και να ανακαλύψουμε το θέλημα του θεού σε κάθε στιγμή της» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων.
 
Στη συνέχεια μετέβηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιο Βασιλόπιττα.
 
Το παρών έδωσε ο Ιερός Κλήρος, ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Πεταλωτής, ο διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Ροδόπης, μαζί με Ιεροψάλτες και πιστούς.
 
Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους η κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι προς την αιωνιότητα, να γίνει μια ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και να ανακαλύψουμε το θέλημα του θεού σε κάθε στιγμή της.
 
Όπως σημείωσε, εισερχόμενοι στη νέα χρονιά, με την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, ευχόμαστε όλοι το νέο έτος να είναι ειρηνικό και σωτήριο.
 
Αυτές τις ημέρες, όλοι απευθύνουν ευχές ο ένας προς τον άλλο, όμως ο Μητροπολίτης προειδοποίησε πως η καινούρια χρονιά δεν θα φέρει από μόνη της τίποτα, αλλά «εμείς θα ομορφύνουμε αυτή τη χρονιά, εμείς θα κοσμήσουμε αυτή τη χρονιά, στις μέρες αυτής της χρονιάς, με την αγάπη μας, την ενότητα και τα καλά μας έργα»
 
Οι κοσμικοί άνθρωποι, τόνισε, φοβούνται το χρόνο, για αυτό και προσπαθούν να τον ωραιοποιήσουν, γιατί όσο κανείς μεγαλώνει, νομίζει ότι έρχεται το τέλος.
 
Για την εκκλησία όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, γιατί η κάθε μας ημέρα είναι μια καινούρια αφορμή για να εργαστούμε τα έργα του φωτός, τα έργα του θεού, τα έργα της αλληλεγγύης, της ενότητας, της ειρήνης, για αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε το χρόνο, τον οποίο εξαγιάζει η εκκλησία μας, και το βιολογικό τέλος γίνεται η μετάβαση στην αιωνιότητα.
 
Για αυτό και ευχήθηκε η κάθε στιγμή της χρονιάς, να γίνει ένα σκαλοπάτι για την αιωνιότητα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.