«Λαβρος» ο Προεδρος της ΠΑΕ Ποντιων Μιχαλης Κακουλιδης βαλλει κατα παντων

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ (+Video)

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παρέθεσε την Παρασκευή 22/12 ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου κ.Μιχάλης Κακουλίδης σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής.
 
Ο κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε αρχικά στο χρονικό της περιπέτειας της φανέλας και στο τι μεσολάβησε για να καταλήξει αρνητικά και να φέρει σε δυσμενή θέση τον σύλλογο του Θρυλορίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης προχωρώντας μάλιστα σε καταγγελίες που εμπλέκονται πολλά και γνωστά ονόματα του αθλητικού αλλά και του πολιτικού χώρου.

«Μια καλά ενορχηστρωμένη δουλειά από την ΕΠΣ Θράκης»
 Αρχικά ο κ. Κακουλίδης μίλησε για μια καλά ενορχηστρωμένη δουλειά από την ΕΠΣ Θράκης με συνεργάτες κάποιους από τους διαιτητές της Ένωσης με σκοπό να φέρουν την ομάδα του στην κατάσταση που υπάρχει τώρα.
Αναφέρθηκε πως στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Παγούρια ο διαιτητής κ. Κουμπαράκης προσκόμισε ένα έγγραφο από τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Σαράκη,  το οποίο αποδείχθηκε πιο μετά από την Επιτροπή Εφέσεων ότι ήταν πλαστό. Για το συγκεκριμένο έγγραφο ο κ. Κακουλίδης τόνισε ότι ήρθε παραποιημένο κατά παραγγελία του κ. Γαβριηλίδη,   και στο οποίο μέσα στο άρθρο 32 ενσωμάτωνε ο κ. Σαράκης προσωπικές του απόψεις έτσι όπως βόλευαν και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης αλλά και τον ίδιο.
 
Κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από το τοπικό σύστημα της ΕΠΣ Θράκης που όπως ανέφερε εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Τουρκικού προξενείου, καθώς η μόνη που αντέδρασε ήταν μια τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής που υποστηρίζει τα συμφέροντα του προξενείου. Ο  λόγος αυτής της επίθεσης κατά τον κ. Κακουλίδη είναι ότι εδώ και χρόνια υπάρχει συνεργασία της ΕΠΣ Θράκης και του Τούρκικου προξενείου. Είναι γνωστό όπως είπε η συμμετοχή του Τούρκου πρόξενου σε γιορτές της ΕΠΣ Θράκης.

«Η αλήθεια είναι ότι αν και πρόεδρος ο κ. Σκουτέρης της Επιτροπής Εφέσεων δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τρεις διαφορετικούς φορείς»

Για τα όσα διαμείφθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την άποψή του, ο κ. Κακουλίδης ανέφερε:
«Το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρει ότι η προσφυγή οποιασδήποτε ομάδος στα διοικητικά εργαστήρια της ΕΠΟ διαρκεί 7 ημέρες. Στην δική μας την περίπτωση ως εκ θαύματος η περίφημη απόφαση άργησε 3 μήνες.
 Ουσιαστικά ήταν όλο σχεδιασμένο να μας αφανίσει, να μας  εξοντώσει,  να μας αφανίσει και να μας αποβάλει από το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος των διοικούντων από εδώ σε συνεργασία με την καινούργια διοίκηση της ΕΠΟ,  καθώς ο κ. Γαβριηλίδης από όργανο που ήταν στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Μαρινάκη
έκανε την περίφημη κωλοτούμπα και έγινε όργανο του κ. Γραμμένου και του κ. Σαββίδη.
 
Στις δύο πρώτες δίκες που έγιναν στην Αθήνα η πενταμελής επιτροπή δικαστών μας έδωσε δίκιο προφορικά. Ο πρόεδρος ο κ. Σκουτέρης  μας είπε ότι δεν μπορεί να μας αδικήσει αν και πιέζεται  από παντού για την τιμωρία μας γιατί αισθάνεται και είναι σίγουρος ότι έχουμε δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι αν και πρόεδρος ο κ. Σκουτέρης της Επιτροπής Εφέσεων δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τρεις διαφορετικούς φορείς. Μας είπε ότι έπαιζε την καρέκλα του κορώνα γράμματα. Επίσης είπε δημόσια στην επιτροπή ότι ο κ. Γραμμένος δεν μας θέλει στα πόδια του.
Πολλά συμφέροντα μαζί από διαφορετικούς χώρους, συμπτωματικά ενώθηκαν και τιμώρησαν εμάς.
Εμείς αντισταθήκαμε με την νομική υπεράσπιση που είχαμε, κάναμε γνωστό ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει η ΕΠΣ Θράκης και έγιναν αποδεκτά από την Επιτροπή Εφέσεων».

Οι καταθέσεις των διαιτητών Δρακίδη  και Κουμπαράκη – «Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες γηγενείς»
 «Ως μάρτυρες στην 2η δίκη κατέθεσαν οι διαιτητές κ. Κουμπαράκης και κ. Δρακίδης. Ο κ. Κουμπαράκης στον αγώνα κυπέλλου με τα Παγούρια είχε γράψει ψεύδη ενώ στον αγώνα με τον Πανθρακικό ο κ. Δρακίδης δεν έκανε το παιχνίδι αν και ήταν καλυμμένη η μπροστινή εμφάνιση, μόνο  με τους  Πυρριχιστές να φαίνονται από πίσω. Μάλιστα ο κ. Δρακίδης διαβεβαίωνε στον πρόεδρο ότι γνωρίζει ότι ο χορός πίσω είναι ο Πυρρίχιος, πολεμικός χορός άρα εκφράζει πολιτικό μήνυμα. 
Ο κ. Κουμπαράκης όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο των δικαστών τι σημαίνει και τι μήνυμα εκφράζει για αυτόν το το ‘’Δεν Ξεχνώ πάντα τιμώ’’ απάντησε ότι είναι φυλετικό.  Εκείνη την στιγμή δέχθηκε την μήνι του προέδρου και του είπε να προσέχει τι λέει γιατί η λέξη φυλετικό είναι δύσκολη για το Ποντιακό στοιχείο. Ο κ. Κουμπαράκης διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε ότι ήταν ρατσιστικό αλλά το ότι οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες γηγενείς αλλά  είναι ξεχωριστή φυλή που ανήκει στο κράτος των Ελλήνων».

«Η σύντμηση των προθεσμιών, η απόφαση εις βάρος μας και η εξόντωσή μας»
 «Μετά από αυτά τα γεγονότα και σύμφωνα με αυτά που μας είπε όλη η επιτροπή που είχαν πάρει όλοι το μέρος μας, πιστεύαμε ότι η υπόθεση όδευε προς θετική κατεύθυνση. Μάλιστα αυτό μας το διαβεβαίωσε ο ίδιος κ. Σκουτέρης. Ως εκ θαύματος με το που γίνεται η τρίτη τιμωρία μας, γιατί είχαμε την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον πρόεδρο ότι είχε συνομιλήσει με τον κ. Γραμμένο και μας επιτρέπει να φορέσουμε την φανέλα.
Έχω να σας διαβεβαιώσω και ένα περιστατικό ότι ο κ. Γαβριηλίδης μέσω συγγενικού του προσώπου έστειλε μήνυμα προς εμένα ότι μπορούμε να αγωνιστούμε κανονικά με την φανέλα μετά από συμφωνία που έγινε με την ΕΠΟ.
Εμείς κατεβήκαμε κανονικά με την φανέλα μας, αλλά ο διαιτητής δεν ξεκίνησε το παιχνίδι και όταν τον ενημέρωσα εγώ ότι υπάρχει ενημέρωση από την ΕΠΣ Θράκης και την ΕΠΟ μου απάντησε ότι εγώ δεν γνωρίζω κάτι και σας τιμωρώ. Μετά από αυτό ενημερώσαμε τον πρόεδρο των δικαστών, έκανε σύντμηση των προθεσμιών και έβγαλε την απόφαση εις βάρος μας και ουσιαστικά μας εξόντωσε».

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»
 «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν θα τον σταματήσουμε. Το επόμενο βήμα μας είναι να πάμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας , να μαζέψουμε ένα ποσό των 3.500€ που χρειάζεται για να προσφύγουμε στην  UEFA και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και μετά την πρωτοχρονιά θα ανέβει ο δικηγόρος μας   στην Κομοτηνή, θα καθίσει ένα τριήμερο για να επιβληθεί προσωπικά την μήνυση που έχουμε κάνει κατά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης για την παράνομη χρήση του γηπέδου του ραδιοφωνικού σταθμού που έδωσε άδεια διεξαγωγής αγώνα σε γήπεδο  που δεν έχει άδεια λειτουργίας. Αν νομίζουν στην ΕΠΣ Θράκης  και πανηγύριζαν προχθές ότι μας εξαφάνισαν, μπορεί η ΠΑΕ Ποντίων για ένα εξάμηνο να απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά την καινούργια σεζόν θα επανεμφανιστεί στο γήπεδο άσχετα με την απόφαση που θα υπάρχει. Θα είμαστε παρόντες πάλι με αυτήν την φανέλα. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα κατέβουμε  σαν ΠΑΕ Ποντίων. Εάν όμως παραμείνουν αυτά τα 8.000€ πρόστιμο που δεν μπορεί να τα πληρώσει κανένας θα ενεργοποιήσουμε τον Πόντο Θρυλορίου, ο ποίος είναι στο συρτάρι έτοιμος και θα κατεβεί η ΠΑΕ Ποντίων ως η πρώτη ομάδα που υπήρχε  πριν την ίδρυσή της».

«Παρέμβαση των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»
«Πρώτα υπήρξε παρέμβαση των τριών βουλευτών της Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στον οποίο έκαναν επίσκεψη και υπήρξε πίεση στην δικαστική επιτροπή από τον ίδιο τον υπουργό. Επίσης δεύτερη παρέμβαση έγινε από τον Τούρκο πρέσβη της Αθήνας  στο γραφείο του πρωθυπουργού που εκτός του θέματος της επίσκεψης Ερντογάν ζήτησε  για την καλή σχέση των δύο κρατών την παραδειγματική τιμωρία μας».
 
«Το θέμα της ΠΑΕ Ποντίων έχει ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια και είναι πλέον εθνικό»
 «Ο κ. Γαβριηλίδης, άνθρωπος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεν θέλει την ΠΑΕ Ποντίων στα πόδια του, στις γενικές συνελεύσεις γιατί είμαστε οι μόνοι που κάνουμε έλεγχο, οι οποίοι καταψηφίζουμε, ζητάμε οικονομικό έλεγχο  όλων των πεπραγμένων και έχουμε καταγγείλει στο ΣΔΟΕ διάφορες δραστηριότητες της ΕΠΣ Θράκης και του κ. Γαβριηλίδη. Δεν θέλουμε να μπούμε σε προσωπικό επίπεδο, εμείς αποδείξαμε ότι το όλο μας θέμα είναι καθαρά αθλητικό αλλά η υπόθεση έχει ξεφύγει από τα αθλητικά και τα ποδοσφαιρικά, για εμάς πλέον είναι εθνικό ζήτημα και είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για τον Ποντιακό Ελληνισμό».
 
 
«Δυστυχώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση εις βάρος μας»
 «Αυτά που έχουν  βγει προς τα έξω από την δικαστική επιτροπή και από τις συζητήσεις είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε δυστυχώς θέση  εις βάρος μας και στήριξε την ΕΠΣ Θράκης. Εμείς πιστεύαμε στον ΠΑΟΚ. Όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ , της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είναι μαζί μας. Όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδος αν μπείτε και δείτε στην σελίδα μας στο Facebook και δείτε τι μηνύματα μάς στέλνουν είναι μαζί μας. Εμείς περιμέναμε από τους ηγέτες των ομάδων αυτών να μας στηρίξουν. Δυστυχώς δεν μας στήριξε κανένας. Είναι γεγονός ότι ο κ. Γαβριηλίδης στηρίχθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ξέρω όμως αν το ξέρει ο κ. Σαββίδης και από τους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ροδόπης».
 
 
«Ο κ. Γαβριηλίδης  προεκλογικά μοιράζει ‘’χιλιάρικα’’ σε παράγοντες»
 «Η ΕΠΣ τώρα προεκλογικά, δηλαδή ο κ. Γαβριηλίδης μοιράζει ‘’χιλιάρικα’’ σε παράγοντες, πιστεύω να το ξέρετε και αν δεν το γνωρίζετε σας το λέω τώρα και μάλιστα υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να ερευνηθεί. Από πού και ως πού ο κ. Γαβριηλίδης έχει την οικονομική δύναμη να δίνει επιλεκτικά σε παράγοντες λεφτά – οικονομικές ενισχύσεις χωρίς παροχές υπηρεσιών ή παραστατικά .
Η διακίνηση δωρεάς σε χρήμα υπάρχει και έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο, ήδη οι περισσότερες ομάδες έχουν πάρει ένα ποσό και η συμφωνία είναι πως πριν τις εκλογές θα πάρετε άλλα τόσα».
 
 
«Δεν στηριχθήκαμε από τις Ποντιακές Ομοσπονδίες όπως θα θέλαμε»
 «Εμείς στείλαμε ενημερωτικό email  στις ομοσπονδίες των Ποντίων και στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Απάντηση είχαμε μόνο από την Π.Ο.Ε.( Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος) που έστειλε μια επιστολή τιμής ένεκεν στην ΕΠΟ. Άλλη απάντηση ή στήριξη δεν είχαμε από κανέναν. Έχω πολλά παράπονα γιατί θα μπορούσαν  να κάνουν πολλά περισσότερα και η Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)  αλλά και η Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και η οποία έχει άμεση σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
 
«Στόχος μου είναι να υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης»
 «Έχω δηλώσει εδώ και μήνες ότι στόχος μου είναι να υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης .
Νομίζω ότι τα 20 χρόνια για τον κ. Γαβριηλίδη είναι πάρα πολλά. Αν δει κανείς ήταν για χρόνια αντιπρόεδρος στην Ε.Π.Ο. και η προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο είναι μηδαμινή. Οι ομάδες από 54 που ήταν έχουν μείνει 26 μέσα σε μια τετραετία. Όσο και να το χρεώνουμε αυτό στην οικονομική κρίση δεν μας φτάνει.
Αυτό το έχουν καταλάβει οι αξιοπρεπείς παράγοντες που λειτουργούν μόνο για τα σωματεία τους και βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Εγώ διαφωνώ να έχει 100.000€ απολογισμό οικονομικό η ΕΠΣ Θράκης για τα έξοδα των δύο πρωταθλημάτων και να μην υπάρχει οικονομική επιβράβευση σε ένα σωματείο της τάξεως των 500 ή 1000€.
Πιστεύω ότι ήρθε  η ώρα για αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο. Εγώ θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο  με 9 υποψηφίους στις εκλογές για να δοθεί η δυνατότητα στον εκπρόσωπο κάθε ομάδας να εκφραστεί.»
 
 
«Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν προβάλλουν σκοπίμως το θέμα μας»
 «Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν Ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης στον Νομό Ροδόπης που απείχαν ακόμα και να αναφέρουν το θέμα μας. Από την σημερινή συνέντευξη μπορείτε να δείτε ποια μέσα απουσιάζουν και ποια δίνουν το παρών.»

Όλόκληρη η συνέντευξη του κ. Μιχάλη Κακουλίδη σε 2 μέρη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.