Ανοιγει η παλια γεφυρα Κομψατου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου

Στην κυκλοφορία δίνεται η παλιά γέφυρα του Κομψάτου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία από την Κομοτηνή προς τον Ίασμο από την παλιά Εθνική οδό.
 
Όπως είναι γνωστό, μετά την κατάρρευση τμήματος της νέας γέφυρας Κομψάτου, είχε αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο παλιό τμήμα της επαρχιακής Οδού Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας του Κομψάτου για την ασφάλεια των διερχομένων.
 
Κατόπιν ελέγχων και δοκιμαστικών φορτίσεων που διενεργήθηκαν από την Εγνατία Οδός Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και εργασιών προστασίας και σήμανσης που εκτελέστηκαν, προέκυψε ότι η γέφυρα μπορεί να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία για διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων.
 

Αντίθετα, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή για φορτηγά τριών ή περισσότερων αξόνων.
 
Με τον τρόπο αυτό, αποκαθίσταται η οδική κυκλοφορία στην περιοχή, μετά τη διακοπή της στις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
 
Η στατική επάρκεια της γέφυρας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ευθύνη της Περιφέρειας ώστε σύντομα να είναι δυνατή και η διέλευση φορτηγών τριών ή περισσοτέρων αξόνων.
 
Ήδη έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις και έχουν μπει οι σημάνσεις, ενώ την Τρίτη θα γίνει έκτακτο ΣΟΠΠ με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για να γίνει επικύρωση της απόφασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.