Οι κρατησεις στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης και οι κενες θεσεις

Μια από τις προσπάθειες που έγιναν στο νέο ξεκίνημα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, είναι να παγιωθεί η αντίληψη ότι οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, και πως δεν μπορούν να υπάρχουν στο χώρο όρθιοι θεατές.

Για αυτό άλλωστε ακόμα και στις εκδηλώσεις στις οποίες η είσοδος είναι δωρεάν, γίνονται κρατήσεις θέσεων μέσω πλατφόρμας, ώστε να μπορέσει να τηρηθεί η τάξη, και να μην έχουμε κρατημένες θέσεις, καθυστερημένες αφίξεις και όλα όσα βλέπαμε να συμβαίνουν παλιότερα.

Το πρόβλημα είναι πως αυτή η προσπάθεια έχει δημιουργήσει μια αρνητική παρενέργεια, η οποία φάνηκε και στο πρόσφατο αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή: πολλοί κλείνουν θέσεις από την πλατφόρμα, και έτσι σύντομα η εκδήλωση φαίνεται γεμάτη δεν έρχονται ποτέ σε αυτή.

Η κατάσταση εν μέρει αντιμετωπίζεται γιατί υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που πηγαίνουν στο Μέγαρο και περιμένουν υπομονετικά να μπουν αν υπάρχουν κενές θέσεις, που ευτυχώς και στη συγκεκριμένη παράσταση, όσο και στις προηγούμενες που υπέπεσαν στην αντίληψή μας, υπήρχαν και έτσι μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.

Παρόλα αυτά, όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες εντός του Μεγάρου Μουσικής, ακόμα και έτσι υπήρχαν αρκετές θέσεις οι οποίες έμειναν κενές, που πιθανότατα θα γέμιζαν αν πολλοί δεν είχαν αποθαρρυνθεί όταν είδαν την πλατφόρμα να μην έχει διαθέσιμες θέσεις.

Ελπίδα είναι πως σταδιακά το ζήτημα θα εξομαλυνθεί, και οι κρατήσεις θέσεων θα γίνονται κανονικά, αλλά και οι ακυρώσεις για όσους δεν τα καταφέρουν να παραστούν, ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να προγραμματίσουν την μετάβασή τους σε κάποια από τις παραστάσεις.

Γιατί είναι κρίμα να μένουν άδειες θέσεις στο Μέγαρο, όταν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Και το να έρχονται έξω από το Μέγαρο και να περιμένουν όσοι δεν έχουν εισιτήρια δεν είναι λύση, γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι πάντα θα υπάρχουν κενά για αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.