Βραβειο Αριστειας του ΙΚΥ στην Κομοτηναια Αλεξανδρα Ξαγοραρη

Ανάμεσα στους 391 αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις

Μια σημαντική ακαδημαϊκή διάκριση απέσπασε η Κομοτηναία Αλεξάνδρα Ξαγοράρη, η οποία βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η βράβευσή της πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, που φιλοξενήθηκε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέων που στηρίζουν την αριστεία στην ανώτατη εκπαίδευση, τιμώντας νέους επιστήμονες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών τους σπουδών.

Ανάμεσα στους 391 αριστούχους αποφοίτους της χώρας

Ο θεσμός των Βραβείων Αριστείας του ΙΚΥ έχει στόχο την επιβράβευση αποφοίτων που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους εντός του προβλεπόμενου ελάχιστου χρόνου φοίτησης και επιτυγχάνουν τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου στο Τμήμα τους.

Κατά τη φετινή τελετή τιμήθηκαν συνολικά 391 απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι έλαβαν τιμητικό πάπυρο και χρηματικό βραβείο ύψους 1.000 ευρώ, ως αναγνώριση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης.

Ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρα Ξαγοράρη, γέννημα-θρέμμα της Κομοτηνής, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει στη Νομική Σχολή της πόλης της, κατακτώντας την υψηλότερη βαθμολογική επίδοση μεταξύ των αποφοίτων του Τμήματός της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.