Ξεκινησαν εργασιες επισκευης και συντηρησης γεφυρων στη Ροδοπη
Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης επιφανειακών φθορών στον φέροντα οργανισμό γεφυρών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, οι οποίες χαρακτηρίζονται σημαντικές για την οδική κυκλοφορία της περιοχής.
Την εκκίνηση των εργασιών έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, εξηγώντας πως οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται έπειτα από ελέγχους μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν φθορές σε δομικά στοιχεία των γεφυρών που, σύμφωνα με την Περιφέρεια, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι φθορές εντοπίζονται κυρίως στις οριζόντιες δοκούς και αφορούν ρηγματώσεις και αποκολλήσεις του σκυροδέματος επικάλυψης, καθώς και φαινόμενα διάβρωσης και οξείδωσης του εσωτερικού οπλισμού.
Παράλληλα, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα οξείδωσης και φθοράς στα κιγκλιδώματα των πεζοδρομίων των γεφυρών, τα οποία επίσης περιλαμβάνονται στις εργασίες αποκατάστασης.
Στόχος των τεχνικών παρεμβάσεων όπως επισημαίνει ο ίδιος είναι η αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων, η πρόληψη πιθανών κινδύνων και η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων και των πολιτών.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
