Αναζητωντας λυση για τον κομβο της οδου Θασου

Περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης πέρα από τα όσα έχουν ήδη γίνει, σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή

Το θέμα της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της οδού Θάσου και Κουρτίδου, στην οποία παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει, συνεχίζονται να γίνονται ατυχήματα, με ένα πρόσφατα να κοστίζει τη ζωή σε έναν 22χρονο συμπολίτη μας, επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Σύμβουλος του Σπάρτακου κ.Μαρία Κουρτούμα, η οποία ζήτησε να τεθούν προτάσεις για να γίνει πιο ασφαλής η διασταύρωση.

Αφού τόνισε πως οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν τα ατυχήματα, πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση στο χώρο, πιθανότατα ένας κυκλικός κόμβος που θα βοηθούσε στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως το σημείο έχει επανειλημμένα απασχολήσει τη διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως πολλές φορές έχουν συμβουλευτεί συγκοινωνιολόγους για το κομμάτι.

Όμως όπως σημείωσε πρόσφατα και η Διοικήτρια της τροχαίας Ροδόπης, οι προειδοποιήσεις, οι αναλάμποντες φανοί και η σήμανση καλύπτουν τις απαιτήσεις της κυκλοφορίας, αν τηρούνται οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Το θέμα του κυκλικού κόμβου έχει τεθεί επανειλημμένα, όμως αφενός ο χώρος δεν είναι κατάλληλος, ενώ ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην διασταύρωση Θάσου και Ζυμβρακάκη, σημειώνοντας πως κάθε παρέμβαση δημιουργεί πρόβλημα αλλού.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις, με την τελευταία πρόταση να είναι μια διασταύρωση – «δάκρυ», που βοηθά στην κατανόηση από τους οδηγούς ότι έρχεται διασταύρωσή, όμως και αυτή η λύση θα πρέπει να μελετηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.