Τεσσερις συλληψεις διακινητων σε Εβρο και Ροδοπη
Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, κατηγορούμενοι ότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 19 μη νόμιμους μετανάστες, σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.
Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της 30ής Σεπτεμβρίου, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και, σύμφωνα με την αστυνομία, να μεταφέρει παράνομα δύο μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκε επίσης ποσότητα αποξηραμένων λοβών υπνοφόρου μήκωνος βάρους 76,05 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά μη νόμιμους μετανάστες.


Αργότερα το απόγευμα, κοντά σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τρίτο αλλοδαπό, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέφερε ακόμη επτά μη νόμιμους μετανάστες.
Ο οδηγός φέρεται αρχικά να μην συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, να ανέπτυξε ταχύτητα και να συνέχισε την πορεία του, μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ακόμη ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.
Η τέταρτη σύλληψη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου, σε επαρχιακή οδό του Έβρου. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και, σύμφωνα με την αστυνομία, να μεταφέρει τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός σε θαμνώδη περιοχή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και συνελήφθη.
Στο πλαίσιο των τεσσάρων υποθέσεων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Φερών, Τυχερού και Ιάσμου.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
