Προχωρα ο φωτισμος αναδειξης της νεας Γεφυρας του Κομψατου

Θα γίνει εγκατάσταση ειδικών φωτιστικών νέας τεχνολογίας led τόσο μονοχρωματικά όσο και RGB

Προχωρά η προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED για τον φωτισμό και την αρχιτεκτονική ανάδειξη της νέας Γέφυρας του Κομψάτου από την Περιφέρεια ΑΜΘ, με την προμήθεια ύψους 237.559,20 ευρώ να εγκρίνεται από την Περιφερειακή Επιτροπή ΑΜΘ.

Μέσα από την προμήθεια θα γίνει η εγκατάσταση ειδικών φωτιστικών νέας τεχνολογίας led τόσο μονοχρωματικά όσο και RGB με τα αναγκαία τροφοδοτικά λειτουργίας αυτών στη νέα γέφυρα του Κομψάτου, καθώς και η προμήθεια, εγκατάσταση εξοπλισμού τηλε-διαχείρισης/ τήλε-προγραμματισμού των φωτιστικών με σκοπό την απομακρυσμένη διαχείριση των προς εγκατάσταση φωτιστικών στοιχείων led, και η διετής συντήρηση του συνόλου του εξοπλισμού.

Στόχος της σύμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση της νέας γέφυρας του ποταμού Κομψάτου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία αποκαταστάθηκε πρόσφατα.

Η αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, μονοχρωματικών και RGB, μετά του αναγκαίου εξοπλισμού διαχείρισης για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

Ο εξοπλισμός θα υποστηρίζει προγραμματιζόμενα σενάρια φωτισμού, με δυνατότητα εναλλαγών ανά χρονική περίοδο ή περίσταση, όπως εορταστικές και εθνικές επέτειοι.

Η Περιφέρεια έχει σαν στόχο την ανάδειξη της γέφυρας ως σύγχρονης υποδομής μεγάλης κλίμακας και η συνολική αισθητική ενίσχυση της περιοχής, καθώς και την βελτίωση των συνθηκών ορατότητας και ο περιορισμός τροχαίων συμβάντων που συνδέονται με ανεπαρκή φωτισμό.

Θεωρείται δε πως θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου, και η δημιουργία συνεκτικού και λειτουργικού φωτιστικού περιβάλλοντος, που συμβάλλει στον καλύτερο προσανατολισμό των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η αναθέτουσα αρχή στο πλαίσιο του έργου επιθυμεί να επιτύχει το παρακάτω περιγραφόμενο  αισθητικό αποτέλεσμα φωτισμού , για το σκοπό αυτό απαιτείται συνδυασμός διαφορετικών τύπων φωτιστικών σωμάτων (τύπου προβολέων και wall- washers) για τον φωτισμού των παρακάτω τεσσάρων στοιχείων της γέφυρας.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί φωτισμός ορθοστατών στις μπάρες προστασίας, με χρήση προβολέων ανάδειξης τεχνολογίας LED, φωτισμός υποστυλωμάτων/πυλώνων στήριξης, με χρήση προβολέων ανάδειξης τεχνολογίας LED φωτισμός εσοχής γέφυρας με χρήση γραμμικού τεχνολογίας led ,κατηγορίας wall-washer καθώς και φωτισμός στηθαίου γέφυρας με χρήση γραμμικού τεχνολογίας led, κατηγορίας wall-washer.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.