Συλλογικη ακροαση podcast για την ασφαλεια των αναπηρων σε φυσικες καταστροφες
Συλλογική ακρόαση του πρώτου επεισοδίου της σειράς podcast #Solomon Unreported και ανοιχτή συζήτηση γύρω από την προστασία των αναπήρων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών διοργανώνουν το Solomon και ο Σύλλογος «Περπατώ» στην Κομοτηνή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το επεισόδιο με τίτλο «Ποιος έχει πρόσβαση στην ασφάλεια;», το οποίο διερεύνησε τον βαθμό ετοιμότητας του ελληνικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης να προστατεύσουν ανάπηρα άτομα σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.
Σύμφωνα με την έρευνα του podcast, αρκετοί Δήμοι στη χώρα εμφανίζονται ανεπαρκώς προετοιμασμένοι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σύλλογοι αναπήρων επιχειρούν να καλύψουν κενά στον σχεδιασμό και την προστασία.
Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν αρχικά το επεισόδιο, διάρκειας 22 λεπτών, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Περπατώ» Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, τη δημοσιογράφο του Solomon Κορίνα Πετρίδη και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτριο Γκαρτσώνη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Solomon Ήλιδα Παναγιωτίδου, ενώ θα ακολουθήσει Q&A και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και οπτική περιγραφή.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
