Καταχωρησεις μονο στον Δημο Κομοτηνης στο “My Street”

Συνολικά 124 καταχωρήσεις παραχωρήσεων κοινόχρηστων χώρων έχουν γίνει τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς

Ένα χρόνο έχει κλείσει η εφαρμογή “My Street”, με τους φορείς που τη χρησιμοποιούν να είναι ακόμα άνισοι, όπως φαίνεται και από τον ανόμοιο αριθμό καταχωρήσεων που έχει γίνει σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Ροδόπη, όπου ο μοναδικός Δήμος που έχει προχωρήσει σε καταχωρήσεις είναι ο Δήμος Κομοτηνής

Βασικός στόχος του “My Street” είναι η ενίσχυση της διαφάνειας στις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων και η δυνατότητα των πολιτών να γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις διαθέτουν νόμιμες άδειες, αλλά και να αναφέρουν εύκολα περιπτώσεις αυθαίρετων καταλήψεων ή υπερβάσεων.

Οι πολίτες έχουν πρόσβαση μέσω διαδραστικού χάρτη στις ενεργές παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, μπορούν να βλέπουν τα ακριβή όρια κάθε άδειας και, εφόσον διαπιστώνουν υπέρβαση ή αυθαίρετη κατάληψη, να υποβάλλουν άμεσα αναφορά από το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι αναφορές διαβιβάζονται αυτόματα στον αρμόδιο δήμο μέσω του Μητρώου Καταχώρησης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων, επιτρέποντας ταχύτερη αξιολόγηση και αποτελεσματικότερο έλεγχο, ενώ οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της υπόθεσής τους.

Μόνο ο Δήμος Κομοτηνής έχει κάνει καταχωρήσεις

Στη Ροδόπη έχουν γίνει 124 καταχωρήσεις, με τον μόνο Δήμο που έχει κάνει καταχωρήσεις να είναι ο Δήμος Κομοτηνής.

Η πλειοψηφία των καταχωρήσεων αυτών είναι στην πόλη της Κομοτηνής, παρόλο που υπάρχουν στοιχεία και σε οικισμούς, όπως η Αίγειρος, το Φανάρι και η Πάνδροσος.

Για να μπορέσει να γίνει η καταχώρηση από το Δήμο Κομοτηνής η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τους επαγγελματίες όταν καταθέτουν τα διαγράμματα για την αδειοδότηση τους για την παραχώρηση δημόσιου χώρου (που γίνεται κάθε χρόνο) να συμπεριλαμβάνουν και ακριβείς συντεταγμένες, για να μπορούν να «κουμπώσουν» με ακρίβεια επάνω στο χάρτη της εφαρμογής “My Street”.

Έρχονται επιπλέον δυνατότητες

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή έχει επιλογή για τη εύρεση Θέσεων Στάθμευσης ΑΜΕΑ, αλλά και για χάρτη απινιδωτών, που όμως ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί, ενώ δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν σημεία φόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων και τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης σε περίπτωση εκτάκτων συμβάντων.

Στα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης, όλοι οι Δήμοι της Ροδόπης έχουν κάνει συνολικά 219 καταχωρήσεις, ενώ όσο αφορά τους φορτιστές οχημάτων έχουν γίνει μόλις 18 καταχωρήσεις σε όλη τη Ροδόπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.