Η προσφορα εχει παντα χωρο για εναν ακομη
Ανοιχτές για ακόμη έναν μήνα παραμένουν οι αιτήσεις για όσους θέλουν να ενταχθούν στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Και ίσως αυτή να είναι μια από εκείνες τις προσκλήσεις που αξίζει πραγματικά να μη μείνουν αναπάντητες.
Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν εμφανίζονται μόνο στις φωτογραφίες μιας εκδήλωσης ή σε μια οργανωμένη υγειονομική κάλυψη. Βρίσκονται εκεί όταν τα πράγματα δυσκολεύουν: σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας, σε πυρκαγιές, σε έκτακτα περιστατικά, όπου χρειάζεται ψυχραιμία, εκπαίδευση και κυρίως διάθεση προσφοράς.
Το είδαμε και το φετινό καλοκαίρι, όταν η πυρκαγιά στον Ίμερο δοκίμασε για ακόμη μία φορά τις αντοχές της περιοχής και κάθε διαθέσιμη χείρα βοήθειας αποδείχθηκε πολύτιμη. Σε τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεται κανείς με τον πιο καθαρό τρόπο πόσο σημαντικό είναι μια τοπική κοινωνία να διαθέτει ισχυρές, εκπαιδευμένες και πολυπληθείς εθελοντικές ομάδες.
Γι’ αυτό και το κάλεσμα των Σαμαρειτών της Κομοτηνής αφορά τελικά κάθε έναν και κάθε μία από εμάς. Όχι μόνο όσους έχουν ήδη εμπειρία ή ειδικές γνώσεις, αλλά κάθε άνθρωπο που έχει χρόνο, συνέπεια και τη διάθεση να σταθεί δίπλα στον συνάνθρωπό του. Άλλωστε, όπως τονίζουν και οι ίδιοι, δεν χρειάζεται κανείς να είναι «ήρωας»· χρειάζεται να θέλει να προσφέρει.
Όσο περισσότεροι ανταποκριθούν, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ομάδα όταν έρθει η επόμενη δύσκολη στιγμή. Και δυστυχώς, οι τελευταίες χρονιές μάς έχουν μάθει πως τέτοιες στιγμές δεν είναι ούτε μακρινές ούτε θεωρητικές.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
