Καλεσμα της ΕΝΙΔΥΚ στο πανελλαδικο συλλαλητηριο της ΔΕΘ
Κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, με αφορμή τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία – Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους», η ΕΝΙΔΥΚ καλεί εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβερνητική οικονομική και κοινωνική πολιτική.
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια δεν αντισταθμίζουν τις πιέσεις που προκαλούν στα νοικοκυριά η ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια, η φορολογία, το κόστος στέγασης και οι υπόλοιπες καθημερινές δαπάνες.
Η ΕΝΙΔΥΚ καλεί το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει, όπως αναφέρει, σταθμό κλιμάκωσης των εργατικών κινητοποιήσεων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Όλες και όλοι στο μεγάλο πανελλαδικό παλλαϊκό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 5.30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ
Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία
Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της πόλης μας να δώσουμε μαζικό, μαχητικό, αποφασιστικό «παρών» στο μεγάλο παλλαϊκό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις, από τα pass, τα «καλάθια» και τις εξαγγελίες – κοροϊδία που έχουν ήδη εξανεμιστεί από τους φόρους και την ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργεια πριν καν φτάσουν στις τσέπες μας. Κάθε χρόνο υπόσχονται «ανάσες» και «μέτρα στήριξης», και κάθε χρόνο ο λογαριασμός για τον λαό γίνεται βαρύτερος. Γιατί ό,τι ψίχουλα δίνουν με το ένα χέρι, τα παίρνουν πολλαπλάσια με το άλλο, από τις ανατιμήσεις, τη φοροληστεία, τους έμμεσους φόρους, το ρεύμα, το νοίκι, το σούπερ μάρκετ.
Ενώ το λαϊκό εισόδημα τσακίζεται, ενώ βαθαίνει η εκμετάλλευση, η ανασφάλεια, η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Να μιλήσει για «ανάπτυξη για όλους», για «σταθερότητα», ενώ ο λαός ζει με την αστάθεια της ακρίβειας, της εμπορευματοποιημένης Υγείας και Παιδείας, των ενοικίων και της στέγης – φωτιά, της εργασιακής ζούγκλας. Να μιλήσει για τους «εθνικούς στόχους», που σημαίνουν πιο βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που κάνουν τον λαό μας στόχο αντιποίνων και τον σέρνουν στην άβυσσο του πολέμου για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο πόλεμός τους φέρνει μόνο φτώχεια και δυστυχία για τον λαό!
Η πολεμική οικονομία δεν είναι μόνο τα κανόνια, οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα και οι Νατοϊκές μπίζνες. Είναι και η καθημερινή επίθεση στη ζωή της εργατικής τάξης. Είναι η απαίτηση να δουλεύουμε περισσότερο και φθηνότερα, είναι τα 13ωρα, η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, οι απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων και οι μισθοί πείνας, η καταστολή και οι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση. Είναι η κυβερνητική καραμέλα που ενώ λέει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για μισθούς, Υγεία και Παιδεία, δίνει απλόχερα το 5% από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και παίρνει για αυτό τα εύσημα του Τραμπ.
Είναι ο ακήρυχτος πόλεμος στην εργατική τάξη που εξελίσσεται μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον οι θάνατοι και οι τραυματισμοί εργατών, όπως το έγκλημα στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ. Είναι δολοφονίες, εργοδοτικά εγκλήματα με τις πλάτες του κράτους, γεννημένα από την εντατικοποίηση, την απουσία ΣΣΕ και μέτρων υγείας και ασφάλειας, κρατικών ελέγχων, την έλλειψη προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, την πίεση να βγει η δουλειά πιο γρήγορα και πιο φθηνά. Είναι η ίδια πολιτική του κέρδους που μετράει τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων ως «κόστος», για να μη θιγούν η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των ομίλων.
Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή! Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαια διαχείριση της αδικίας.
Αυτό το κράτος δε «χωράει» και τα κέρδη των εκμεταλλευτών και το δίκιο του λαού. Για να πάρει ανάσα ο λαός, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο, σύγκρουση παντού για την ανατροπή της πολιτικής του κέρδους.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Δεν υπάρχει μέση λύση, δεν υπάρχουν σωτήρες και «προοδευτικές» κυβερνήσεις που να εξασφαλίζουν και τα δύο. Γιατί, η τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας, της Τεχνητής Νοημοσύνης, η πρόοδος της επιστήμης, είτε θα μετατραπούν σε μέσα για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, για την κερδοφορία των ομίλων, είτε θα αξιοποιηθούν για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την εξάλειψη βαριών εργασιών, την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας.
Μόνο ο οργανωμένος λαός, ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και να ανοίξει τον δρόμο για την ανατροπή της βαρβαρότητας του πολέμου και της εκμετάλλευσης.
Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην «Κοινωνική Συμφωνία» της ντροπής που έχει υπογράψει η νέα αντιλαϊκή τρόικα Εργοδοτών – Κυβέρνησης – Εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και έχουν στηρίξει και τα κόμματα της βολικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστές που ακολουθούν σήμερα το Κόμμα Τσίπρα.
Διεκδικούμε:
- Σταθερό και συνεχή ημερήσιο χρόνο εργασίας, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο κατοχυρωμένο μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να κατοχυρώνουμε και τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ανάγκη.
- Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η μετενέργεια, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Για να μη μετρήσουμε νέα θύματα στα εργοδοτικά εγκλήματα.
Τώρα πρέπει να γιγαντωθεί το οργανωμένο ρεύμα μιας μεγάλης λαϊκής αμφισβήτησης και αναμέτρησης που δε θα υποτάσσεται στη στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στους στόχους των μεγάλων αφεντικών που τους βαφτίζουν «εθνικούς στόχους» για να γίνουν πλουσιότεροι από την εκμετάλλευση και το αίμα των εργαζομένων. Ένα κίνημα απαλλαγμένο από τη συμβιβαστική αντίληψη της κυβερνητικής εναλλαγής και της αναζήτησης «σωτήρων» οι οποίοι θα συνεχίσουν την ίδια ληστρική πολιτική του κεφαλαίου καλλιεργώντας την αποστράτευση και την ηττοπάθεια.
Στις 5 Σεπτέμβρη να ακουστεί δυνατά από τη Θεσσαλονίκη, διαλέγουμε τις ζωές μας και όχι τον πόλεμο και τα κέρδη τους. Να γίνει το συλλαλητήριο ένας μεγάλος σταθμός αγωνιστικής κλιμάκωσης, απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, στα κόμματα που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Όλες και όλοι στο μεγάλο πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 5.30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ
Αναχώρηση από Κομοτηνή, από το Σπαθί το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

