Στο Κεντρο Επιχειρησεων της Πυροσβεστικης ΑΜΘ ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Υπηρεσίας, τη λειτουργία των drones και τον σχεδιασμό νέων εγκαταστάσεων στην Κομοτηνή

Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τις ανάγκες της Υπηρεσίας, καθώς και η συνάντησή του με τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Υπηρεσίας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ψηφιακό κέντρο επιχειρήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μέσω του οποίου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο ευαίσθητες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το σύστημα παρέχει άμεση ενημέρωση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς ή αυξημένου κινδύνου, συμβάλλοντας στην ταχύτερη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Υπηρεσίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο βουλευτής Ροδόπης συνομίλησε με εργαζομένους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για ζητήματα που, σύμφωνα με τους ίδιους, απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα σχετικά αιτήματα στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Ακολούθησε σύσκεψη εργασίας με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία της παραχώρησης και αξιοποίησης δύο ακινήτων στις εισόδους της Κομοτηνής.

Το πρώτο ακίνητο, έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων, βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης και, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει ήδη παραχωρηθεί. Το δεύτερο, έκτασης 48 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής, με τη διαδικασία παραχώρησής του να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σχεδιασμός νέων εγκαταστάσεων μέσω ΣΔΙΤ

Στόχος είναι στο μεγαλύτερο ακίνητο, στην ανατολική πλευρά της πόλης, να δημιουργηθούν μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και Ροδόπης.

Οι νέες υποδομές εκτιμάται ότι θα μπορούν να καλύψουν πληρέστερα τις ανάγκες του Σώματος, προσφέροντας τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερου προσωπικού, σύγχρονου εξοπλισμού και νέων επιχειρησιακών μέσων.

Παράλληλα, η ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να απελευθερώσει το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, στο κέντρο της Κομοτηνής, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή του προς όφελος της πόλης.

Αναφορά στην ενίσχυση με προσωπικό και επιδόματα

Ο διοικητής της Υπηρεσίας ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ροδόπης για τη μέχρι σήμερα συμβολή του στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό και μέσα.

Έκανε επίσης αναφορά στη συμβολή του κ. Στυλιανίδη στη χορήγηση επιδόματος ύψους 130 ευρώ στους πυροσβέστες του νομού, καθώς και στις ενέργειες για την ενίσχυση της Ροδόπης με επιπλέον προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για το έργο που επιτελούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των περιουσιών και της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση του επιδόματος παραμεθορίου και για το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό Ροδόπης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή προετοιμασία τους απέναντι σε πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.