Προχωρα η δημιουργια βρεφικου τμηματος στον Ζ΄ Βρεφονηπιακο σταθμο
Στην κατάργηση ενός νηπιακού τμήματος στον Ζ’ Βρεφονηπιακό σταθμό και την δημιουργία ενός βρεφικού τμήματος στη θέση του καταργηθέντος, από τη νέα σχολική χρονιά στις 1 Σεπτεμβρίου 2026, που θα φιλοξενεί έως δέκα βρέφη, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
Ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχε λειτουργήσει για πρώτη φορά βρεφικό τμήμα ηλικίας από δώδεκα μηνών στον Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό με μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά των γονέων καθώς υπήρξαν αιτήσεις γονέων σε λίστα αναμονής, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία και νέου Βρεφικού τμήματος στη Δ/νση για να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες από αυτή την ηλικία (από 12 έως 30 μηνών).
Με την αλλαγή αυτή διαφώνησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, που τόνισε πως είναι πάγια θέση της παράταξης να μην μένουν εκτός σταθμών βρέφη και νήπια και πως αντί να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες υποδομές που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, επιλέγεται η διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.
Απαντώντας η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρώιμης, παιδικής και Τρίτης Ηλικίας κ. Τσολάκ Χουσεϊν Σεχέρ τόνισε πως η περιοχή δεν μένει χωρίς τμήματα, μιας και βρίσκεται κοντά ο 3ος βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός.
Σκοπός τους είναι να ανταπεξέρθουν στις ανάγκες των γονέων, μιας και είχαν πολλές αιτήσεις για τα βρεφικά τμήματα, και με αυτό τον τρόπο θα καλύψουν το κενό που υπάρχει.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
