Αποστολια Αντωνατου: Με καταγωγη απο το Κοσμιο στη 2η θεση της Ευρωπης

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ριέτι.

Η Αποστολία Αντωνάτου κάνοντας φανταστική κούρσα χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στα 100 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ριέτι.

Η 17χρονη αθλήτρια, με καταγωγή από το Κόσμιο Ροδόπης και την Κεφαλονιά, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 11.46 (άνεμος +0,6 μ./δ.), χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στα 100 μέτρα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Κέλι Ντουάλα με χρόνο 11.14, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης Κ18, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σελίν Ομπίνα Άλο από τη Μεγάλη Βρετανία με 11.50.

Η Αντωνάτου είχε ήδη δείξει τις δυνατότητές της στον ημιτελικό, όπου σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 με 11.58, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες νεαρές σπρίντερ της Ευρώπης.

Η πορεία της αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και επιμονής. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πήρε τη δύσκολη απόφαση να αφήσει την ιδιαίτερη πατρίδα της και να μετακομίσει στην Αθήνα, ώστε να ακολουθήσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπονήσεων υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Ανδρέα Λιναρδάτου. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Το μετάλλιό της πανηγυρίστηκε από σύσσωμη την ελληνική αποστολή, ενώ στις εξέδρες του σταδίου βρέθηκαν Έλληνες φίλαθλοι και γονείς αθλητών, δημιουργώντας μια θερμή ατμόσφαιρα στήριξης για την εθνική ομάδα.

Η επιτυχία της Αποστολίας Αντωνάτου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτελεί το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση και το 16ο συνολικά στην ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ18.

Η νεαρή πρωταθλήτρια δεν ολοκληρώνει εδώ τις υποχρεώσεις της, καθώς αποτελεί βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων, η οποία θα διεκδικήσει επίσης μια θέση στο βάθρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.