Την Αγια Κυριακη τιμησε ο Ροδιτης
Την Αγία Κυριακή τίμησε την Δευτέρα 6 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της, ο Ροδίτης, με επίκεντρο το εξωκλήσι αφιερωμένο στην Αγία.
Το απόγευμα της Δευτέρας, έλαβε χώρα η περιφορά της εικόνας στον οικισμό, και στη συνέχεια ο εσπερινός στον ναό.
Ακολούθησε ένα παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο του εξωκλησιού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη παρουσίασε χορούς του τόπου με τη συνοδεία του Νίκου Μελά.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την σεπτή εικόνα της Αγίας, που φέρεται να έχει μεταφερθεί στο Ροδίτη το 1922 από το χωριό Ύσωπο, που βρισκόταν στην περιοχή των Μαλγάρων της Ανατολικής Θράκης.
Η εικόνα είχε τοποθετηθεί σε ένα προσκυνητάρι στα κοιμητήρια του χωριού, όμως το 1992, άρχισε να χτίζεται το σημερινό παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται στη θέση του παλαιού κοιμητηρίου, και στο οποίο έλαβε χώρα η γιορτή της Δευτέρας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
