Θα κοπει η θα σωθει ο πλατανος στην Παλια Νομικη;

Να αναζητηθούν τρόποι για να μην κοπεί τελικά ο πλάτανος στο πλαίσιο των εργασιών ζήτησε από την τεχνική υπηρεσία το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Στην επανεξέταση της κοπής του πλατάνου στην περιοχή της Παλιάς Νομικής, στην Οδό Πρωταγόρα, στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, θα προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, μετά από την παραίνεση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Το ζήτημα συζητήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου, με αφορμή διαμαρτυρία που στάλθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο από τους Δημοκράτες Ροδόπης, ενώ παράλληλα έχουν υπάρξει ανάλογες διαμαρτυρίες από τοπικούς Συλλόγους, όπως ο Σύλλογος Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως θα πρέπει να το ξαναδεί η Υπηρεσία, και αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, ώστε να μην χρειαστεί η κοπή.

Υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση πως για κάθε δέντρο που κόβεται, θα φυτευτούν άλλα τρία, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει και επιπλέον φύτευση στο πλαίσιο της ανάπλασης για να καταλήξει επισημαίνοντας παρόλα αυτά πως «αν γίνεται να μην κοπεί το δέντρο, θα ήταν καλό να διασωθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε όλη η αντιπολίτευση, από τον κ. Αντώνη Γραβάνη και την κ. Μαρία Κουρτούμα, καθώς και την κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, που τόνισε πως το κακό δεν είναι πως η προηγούμενη απόφασή τους είναι λάθος, αλλά θα ήταν να μην το αναγνωρίσουν και τη διορθώσουν.

Η αρχική μελέτη δεν προέβλεπε την κοπή του πλατάνου, όμως το θέμα, όπως σημείωσε η Διευθύντρια των Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δέσποινα Πάσσου προέκυψε κατά την εκτέλεση των εργασιών, μετά από αίτημα του Αστικού ΚΤΕΛ πως το λεωφορείο-φυσσούνα θα είχε πρόβλημα για να μπαίνει και να κάνει τη στροφή στο χώρο της στάσης της παλιάς Νομικής (τα υπόλοιπα λεωφορεία δεν έχουν τέτοιο ζήτημα).

Για αυτό και μελέτησαν τον χώρο, και διαπίστωσαν πως είναι ένα από τα μικρότερα δέντρα, που δεν έχει αναπτυχθεί τόσο λόγω της εγγύτητας με τα υπόλοιπα, όμως θα διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, αν μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα με το συγκεκριμένο όχημα, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη λύση για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.