Παντα επικαιρο το θεμα της εμφυλης βιας

Ενημέρωση με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών Ν. Ροδόπης «Η Αδριανού»

Τα ιδιαίτερα επίκαιρα ζητήματα της έμφυλης βίας και των δυνατοτήτων οι γυναίκες να βρουν καταφύγιο από αυτό έθιξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αδριανουπολιτών Ν. Ροδόπης «Η Αδριανού» και το Κέντρο Πληροφόρησης Κομοτηνής (ΚΕΘΙ) στην εκδήλωση «Έμφυλη Βία: Ορισμός, Μορφές και Επιπτώσεις» που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Μουδανίδης, διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες γι’ αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ επίκαιρο. 

Άλλωστε είναι πεποίθησή τους πως οι συνεργασίες των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων είναι απαραίτητες προκειμένου να πραγματοποιούνται τέτοιες παρόμοιες δράσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της πόλης.

Από την πλευρά του ΚΕΘΙ μίλησαν η κ. Ειρήνη Τσιούρη, κοινωνική λειτουργός, Θεοδώρα Ραχμανίδου, σύμβουλος υποδοχής – διοικητικός, και η κ. Ελένη Κατσίκα, κοινωνιολόγος με αρμοδιότητα την εργασιακή στήριξη των γυναικών.

Όπως εξήγησαν, δυστυχώς το θέμα της έμφυλης βίας είναι πάντα επίκαιρο, και τελευταία σε έξαρση, για αυτό και αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου προκειμένου να παρουσιάσουν στα μέλη του αλλά και το ευρύτερο κοινό το θέμα της έμφυλης βίας και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Κλείνοντας έκαναν γνωστό πως τα γραφεία τους βρίσκονται επί της Δημοτικής Αγοράς Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 8. Το ωράριό τους είναι 8 με 4 καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή, το τηλέφωνό είναι 25310 33290 και συνεργάζονται ανάλογα με την περίπτωση με όλους τους άλλους φορείς, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τον ξενώνα φιλοξενίας των κακοποιημένων γυναικών και άλλους φορείς κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.