Δημοψηφισμα για τα σκουπιδια! Γιατι οχι;

Ζούμε επετειακές μέρες αυτή την περίοδο, κλείνοντας σχεδόν δύο χρόνια από την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος του 2015, με τη χώρα να βρίσκεται για ακόμα μια φορά μπροστά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με τα σκουπίδια στους δρόμους σε πολλές περιοχές (αν και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, όχι στην Κομοτηνή) και την ΠΟΕ ΟΤΑ να ακολουθεί την γραμμή της σύγκρουσης, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.
 
Μάλιστα η σύγκρουση έχει μεταφερθεί στο αν θα πρέπει να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες, ένα δίλημμα που σε πολλές περιοχές διχάζει τις τοπικές κοινωνίες.
 
Και όπου ακούς δίλημμα και διχασμό, τι καλύτερο από το να κάνεις ένα δημοψήφισμα στα γρήγορα; Ευκαιρία είναι, μιας και έχουμε και πολύ καιρό να προσέλθουμε στις κάλπες και έχει αρχίσει να εμφανίζεται το στερητικό σύνδρομο, να γίνει δημοψήφισμα για τα σκουπίδια.
 
Οι ερωτήσεις που θα μπορούσαν να μπουν πολλές, από το αν θέλετε να μαζεύουν τα σκουπίδια ή όχι, αν θέλετε ιδιώτες ή να τα μαζεύουν οι Δήμοι, αν θέλετε να φύγουν οι κάδοι μπροστά από την πολυκατοικία σας (εκεί να δείτε εθνικός διχασμός) και να πάνε στην πολυκατοικία του γείτονα (δεύτερος διχασμός).
 
Ή θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πολυδημοψήφισμα, με όλες τις ερωτήσεις αυτές και όσες προκύψουν στη συνέχεια. Θα μου πείτε γίνονται έτσι τα δημοψηφίσματα, τελευταία στιγμή και χωρίς να γνωρίζουμε τα θέματα; Στην Ελλάδα, όλα γίνονται… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.