Η μεγαλυτερη Ενωση στρατιωτικων στην Ευρωπη η ΕΣΠΕΑΜΘ
Να ενισχύσει την εκπροσώπηση και την στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοδοξεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ) με τη λειτουργία των νέων της Γραφείων, τα εγκαίνια των οποίων έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου.
Το παρών στην τελετή, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων, αλλά και πολλοί στρατιωτικοί της περιοχής.
Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης τόνισε πως τα στελέχη του στρατού, ανεξάρτητα βαθμού, είναι το καύχημα του λαού μας, διαφυλάττοντας και την πίστη και την πατρίδα.

Τα νέα γραφεία στεγάζονται στη διεύθυνση Βασιλέως Παύλου 10Α (στη στοά απέναντι από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) και έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Κομοτηνής, τον οποίο ευχαρίστησε ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, μιας και με αυτό τον τρόπο απέκτησαν ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν οι συνάδερφοί τους να ενημερώνονται, να διεκδικούν και να επεξεργάζονται τις νομικές διεκδικήσεις τους.
Άλλωστε εδώ και λίγες μέρες η ΕΣΠΕΑΜΘ είναι πλέον η μεγαλύτερη ένωση Στρατιωτικών σε όλη την Ευρώπη, σημείωσε, κάτι που οφείλεται σε όλους τους συναδέρφους που την πλαισίωσαν.
Το ζήτημα που τους απασχολεί ιδιαίτερα, ανέφερε, είναι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο τους πλήγωσε αρκετά, γιατί πολλές διατάξεις του ανατρέπουν τη ζωή πολλών οικογενειών στρατιωτικών, ιδίως όσων έχουν βγει από τις σχολές υπαξιωματικών.

Για αυτό και θα κινηθούν νομικά εναντίον του, έχοντας ζητήσει από τους συναδέλφους τους να καταθέσουν ομαδικά τις αγωγές τους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, μιας και το σύνολο των νομικών εξόδων θα το καλύψει η Ομοσπονδία, με εκπρόσωπο τους τον έγκριτο συνταγματολόγο κ. Νίκο Αλιβιζάτο.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε τουλάχιστον να αναδείξουμε ότι πολλά από αυτά που έγιναν δεν έπρεπε να ψηφιστούν, και πλήγωσαν τους συναδέρφους» τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης κλείνοντας.
Να σημειωθεί ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Γραφείου θα είναι:
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη | 18:30 – 20:00.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
