Διερμηνεια στη νοηματικη για πρωτη φορα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Για τις ανάγκες του 2ου Φεστιβάλ Προφορικής Ποίησης

Σε μία πόλη που έχει την χαρά να θεωρείται παράδειγμα προσβασιμότητας, λόγω των προσπαθειών πολλών ιδιωτικών κατά κύριο λόγο, προσπαθειών αλλά και προσπαθειών του δημοσίου τομέα, είναι πάντα χαρά να «καλωσορίζουμε» περαιτέρω βήματα προς την επίτευξη του στόχου της καθολικής προσβασιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ντεκαντάνς» να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία του φορέα, το σύνολο των δράσεων του 2ου Φεστιβάλ Προφορικής Ποίησης, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικά post της διοργάνωσης, αναμένεται να εφαρμοστούν πρακτικές που διευκολύνουν τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία, τόσο σε επίπεδο φυσικής πρόσβασης όσο και σε επίπεδο καλλιτεχνικού περιεχομένου και επικοινωνίας, καθώς στο «2ο Φεστιβάλ Προφορικής Ποίησης  η προσβασιμότητα δεν προσεγγίζεται ως μεμονωμένη ή αποσπασματική δράση, αλλά ως βασική αρχή σχεδιασμού και υλοποίησης του». Μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα και τα βιογραφικά στοιχεία των διερμηνέων που θα αναλάβουν την μετάφραση, ήτοι των κ.κ.Νικολέτα Παππά και Έλενα Εφραιμίδου.

Η Νικολέτα Παππά

Πρωτοβουλίες όπως αυτή δεν αποτελούν απλώς μία θετική προσθήκη στο πολιτιστικό ημερολόγιο της πόλης, αλλά ένα ουσιαστικό βήμα προς μία κοινωνία πραγματικά ανοιχτή και συμπεριληπτική.

Άλλωστε όταν ο πολιτισμός σχεδιάζεται με γνώμονα την καθολική προσβασιμότητα, τότε παύει να είναι προνόμιο και γίνεται δικαίωμα όλων.

Ευχόμαστε η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και να εδραιώσει ακόμη περισσότερο την Κομοτηνή ως πόλη που επενδύει ουσιαστικά στην προσβασιμότητα, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.