Καλεσμα συμμετοχης απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης στο συλλαλητηριο για το εγκλημα των Τεμπων
«Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο του αγώνα φοβούνται»
Κάλεσμα συμμετοχής σε όλο τον λαό της Ροδόπης απευθύνει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής για το έγκλημα των Τεμπών.
Στο μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο του αγώνα φοβούνται. Το είδαμε όλοι με τα μάτια μας και πέρσι στις 28 Φλεβάρη , όπου και σε όλη την χώρα αλλά και στην πόλη μας, πλημύρισαν οι δρόμοι και οι πλατείες από εκατομμύρια κόσμου που απήργησε ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. Δε θα επιτρέψουμε να ζούμε σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών.
Οι ΖΩΕΣ μας δεν είναι κόστος. Δυναμώνουμε τον αγώνα για:
- Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη. Καμία συγκάλυψη.
- Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της “απελευθέρωσης” και της ιδιωτικοποίησης της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και σύνταξης.
- Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους τομείς.
- Να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όχι στους αλόγιστους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
