Ο Συλλογος Οικοτροφων Φοιτητων Ξανθης καταγγελλει διωξεις και εξωσεις στις εστιες
Για «αισχρή απόφαση» της Πρυτανείας του ΔΠΘ και των προέδρων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης καταγγέλλοντας πως προχωρούν σε πειθαρχικές διώξεις εναντίον φοιτητών που παλεύουν να πάρουν το πτυχίο τους.
Όπως εξηγεί ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για 6 τελειόφοιτους ενεργούς φοιτητές και φοιτήτριες επί πτυχίο εκ των οποίων αρκετοί χρειάζονται το δωμάτιο στην εστία μόλις λίγες ακόμη εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος ή για να παρουσιάσουν την διπλωματική τους εργασία.
«Το μένος της διοίκησης του Πανεπιστημίου απέναντι σε αυτά τα παιδιά είναι φανερό, αφού αποφασίζει να προβεί σε αυτά τα μέτρα και να τρομοκρατεί τους φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου, που κάποιοι δίνουν τα τελευταία τους μαθήματα για το πτυχίο!» τονίζει ο Σύλλογος σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι «όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι και συλλογικά για να μπορέσουμε να πάρουμε το πτυχίο μας για το οποίο έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια εμείς και οι οικογένειές μας».
Παράλληλα σημειώνει πως «τα επιχειρήματα της διοίκησης του Πανεπιστημίου έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό» εξηγώντας πως «το πρόβλημα με τη στέγαση και στην Ξάνθη είναι πως οι εστίες δεν επαρκούν για τις ανάγκες μας». Ο Σύλλογος θυμίζει πως αυτή τη στιγμή στις εστίες της Ξάνθης τα μισά κτίρια είναι κλειστά, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του Πανεπιστημίου καθώς η ανακαίνιση διαρκεί ήδη πάνω από 3 χρόνια και δεν πλησιάζει καν στην ολοκλήρωσή της. «Έτσι, η διαθεσιμότητα κλινών έχει μειωθεί στα μισά! Ακόμη, και στα ανοιχτά, λειτουργικά κτίρια υπάρχουν κενά δωμάτια» αναφέρει ο Σύλλογος για να επισημάνει πως «καταλαβαίνει ο καθένας πως τα 6 παιδιά, που το μόνο που ζητούν είναι να τους αφήσουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, δεν είναι αυτά που δημιουργούν πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές ζητάμε στήριξη και βοήθεια από το Πανεπιστήμιο και το κράτος και αυτό που μας δίνουν είναι τρομοκρατία, εξώσεις, πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές».
Κλείνοντας, ο Σύλλογος γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στους προέδρους των Τμημάτων της Πολυτεχνικής απαιτώντας:
- Να παρθούν τώρα πίσω οι αποφάσεις για πειθαρχικές διώξεις! Καμία πειθαρχική δίωξη σε φοιτητή/φοιτήτρια!
- Καμία έξωση από τις εστίες!
- Να ολοκληρωθούν άμεσα οι ανακαινίσεις για να μπουν όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη στις εστίες!
- Στέγαση, σίτιση, μετακίνηση δωρεάν για όλους και όλες, στην ευθύνη του κράτους!
- Όχι στις διαγραφές!
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
