Θεοφανια στα Παρχαρια με το παλιο Ημερολογιο
Ο Κωνσταντίνος Σαριμπεκίδης μπήκε στο ποτάμι για να ανασύρει τον σταυρό
Τα Θεοφάνια με το παλιό ημερολόγιο, γιορτάζονται στις 19 Ιανουαρίου, και πολλοί παλιννοστήσαντες ή απόγονοι αυτών ακόμα τηρούν την παράδοση, που έφεραν οι πρόγονοί τους.

Παλιότερα πραγματοποιούνταν Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή, όμως τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», πραγματοποιείται και κατάδυση του σταυρού, στα ορεινά Παρχάρια της Νυμφαίας.
Έτσι και φέτος τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία αρκετού κόσμου και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμονα, που βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα Παρχάρια, όπου πραγματοποίησε τη θεία λειτουργία, και στη συνέχεια μετέβηκε στο γεφυράκι από όπου περνά το ποτάμι που οριοθετεί το χώρο που γίνεται κάθε άνοιξη το μεγάλο πανηγύρι, για να πραγματοποιήσει την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Για τον σταυρό μπήκε στο νερό ο κ. Κωνσταντίνος Σαριμπεκίδης, ένα από τα παλιά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα». Ο κ. Σαριμπεκίδης πλέον ζει μόνιμα στην Κύπρο, όμως βρέθηκε στην περιοχή μας και επισκέφτηκε τα Παρχάρια για αυτήν την ημέρα, μπαίνοντας στο κρύο νερό του ποταμού με τις θερμοκρασία να βρίσκεται στους -4ο C, και να λαμβάνει την ευλογία από τον Μητροπολίτη.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
