Συνεχιζεται με αλλαγες ο διαγωνισμος για το Τουριστικο Φαναριου

Αφαιρείται η απαίτηση για κατοχή ISO από τους ενδιαφερόμενους

Στην μετατροπή του διαγωνισμού που τρέχει αυτή τη στιγμή για την παραχώρηση του Τουριστικού Περίπτερου Φαναρίου, αφαιρώντας την απαίτηση για κατοχή ISO από τους ενδιαφερόμενους για το χώρο, θα προχωρήσει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.

Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής το απόγευμα της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, μιας και από την αντιπολίτευση έγινε μνεία για τον όρο που συμπεριλήφθηκε στη διακήρυξη, η οποία ήδη τρέχει, να έχει πολιτικές ποιότητας/υγιεινής (HACCP/ISO 22000), και τονίζοντας πως ο όρος για το ISO είναι πολύ περιοριστικός, μιας και ελάχιστες επιχειρήσεις εστίασης στην περιοχή το διαθέτουν, κυρίως αυτές που κάνουν catering.

Να θυμίσουμε πως η προτεινόμενη διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για 10 χρόνια, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2035,  υπό την προϋπόθεση της αξιολόγησης από τον Δήμο με τη συμπλήρωση τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης, της επιτυχούς ολοκλήρωσης της επένδυσης στο μίσθιο από τον πλειοδότη.

Από την πλευρά της διοίκησης απαντήθηκε πως το ISO συμπεριλήφθηκε γιατί θέλησαν να διασφαλίσουν πως αυτός που θα πάρει το Τουριστικό θα είναι σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κάποιος που θα το αφήσει μετά από μερικά χρόνια, αλλά και να διασφαλίσουν πως θα βρίσκονται ήδη στην εστίαση και ξέρουν την δουλειά.

Παράλληλα η υπηρεσία πρόσθεσε πως επειδή ο  Δήμος δημοπρατεί ένα τουριστικό φιλέτο, που μπορεί να έχει μεγάλη ανάπτυξη και ζήτηση, χρειάζεται εμπειρία και επάρκεια από τον ενδιαφερόμενο, για αυτό και η υπηρεσία πρότεινε να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια με δικλείδες, μεταξύ των οποίων και το ISO 22000.

Παρόλα αυτά οι όροι μπορούν να τροποποιηθούν, και με την πρόταση και της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Επιτροπή θα προχωρήσει στην αλλαγή των όρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.