«Καριερα μετα την Νομικη: Απο την Θεωρια στην Πραξη»

Εκδήλωση από την ΑΝΟΚ με επαγγελματίες από όλους τους τομείς του νομικού κόσμου

Την πρώτη της εκδήλωση για το ακαδημαϊκό έτος 2025/2026, με τίτλο «Καριέρα μετά την Νομική: Από την Θεωρία στην Πράξη» διοργανώνει η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (Α.ΝΟ.Κ.), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 17:00, στην Λέσχη Κομοτηναίων (πρώτος όροφος).

Πρόκειται για μια εκδήλωση  επαγγελματικού προσανατολισμού που θα λάβει την μορφή συνεντεύξεων, όπου επαγγελματίες από όλους τους τομείς του νομικού επαγγέλματος  θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις φοιτητών για το επάγγελμα/λειτούργημα που ασκούν, τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας και για τις προσωπικές επαγγελματικές τους εμπειρίες, μέσα από τις οποίες το φοιτητικό κοινό θα αποκομίσει συμβουλές για την μετέπειτα καριέρα του.

Στο πρώτο πάνελ ομιλητών οι τρεις δικηγόροι, ο καθένας και η καθεμία από διαφορετικό κλάδο της δικηγορίας (corporate law, μάχιμη δικηγορία και δικηγόρος Δημοσίου) θα εξηγήσουν τις διαφορές στην καθημερινότητα και στο αντικείμενο του επαγγέλματος τους και θα μοιραστούν εμπειρίες και προσωπικές σκέψεις.

Στο δεύτερο πάνελ οι ομιλητές θα παρουσιάσουν μια άλλη πλευρά του νομικού επαγγέλματος, λιγότερο γνωστή στο φοιτητικό κοινό: το δικαστικό λειτούργημα, την συμβολαιογραφία και τον ρόλο του δικαστικού επιμελητή.

Στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης ομιλητές θα είναι οι:

  • Θεόδωρος Πιστιόλης – Δικηγόρος, Managing Partner Andersen Legal
  • Άννα Αποστολίδου – Μάχιμη Δικηγόρος, Επ. Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ
  • Παναγιώτα Φραντζή – Δικαστική Πληρεξούσια στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Στο δεύτερο πάνελ ομιλητών της εκδήλωσης ομιλητές θα είναι οι:

  • Παναγιώτης Δανιάς – Δικαστής Εφέτης, τ. Πρόεδρος Ένωσης Διοικητικών Εφετών
  • Γεώργιος Ρούσκας – Συμβολαιογράφος, τ. Πρόεδρος Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Αθηνών
  • Μαρία Καραγεωργιάδου – Δικαστική Επιμελήτρια

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.