34 παραβασεις για μη χρηση κρανους την περασμενη εβδομαδα στην ΑΜΘ
Σε 1.151 ελέγχους και στη βεβαίωση 34 συνολικά παραβάσεων προχώρησαν κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως και 12-10-2025, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με στόχο τη σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας σε αναβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων και ενοικιαζόμενων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και επαγγελματιών διανομέων για την τήρηση της υποχρέωσης χρήσης κράνους, από οδηγούς και συνεπιβάτες βεβαιώθηκαν συνολικά:
- 24 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων
- 1 παράβαση σε επιβάτη δικύκλου και
- 9 παραβάσεις σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).
Επιπλέον στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Καβάλας πραγματοποίησαν κατά περίπτωση σε περιοχές αρμοδιότητάς τους ομιλίες για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή και διένειμαν φυλλάδια ενημερώνοντας σχετικά τους πολίτες των εν λόγω περιοχών.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ υπογραμμίζει πως «δεν πρέπει ξεχνάμε ότι σε κάθε διαδρομή που ξεκινάμε με δίκυκλο, μακρινή ή κοντινή, το κράνος είναι απαραίτητο, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη. Το κράνος δεν είναι απλώς υποχρέωση είναι προστασία για τη ζωή». Διαβεβαιώνει δε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αμείωτους ρυθμούς.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
