Καλεσμα συμμετοχης για να ειναι «Η μουσικη κοντρα στη Σιωπη»

Σαράντα μουσικοί και καλλιτέχνες της πόλης θα καταθέσουν την δική τους διαμαρτυρία ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός

Μια δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00, όπου καλλιτέχνες και μουσικοί της πόλης μας θα ενώσουν την φωνή τους ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός.

Για την δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση αυτή, στην οποία οι συντελεστές της καλούν τους πολίτες της Κομοτηνής να δώσουν το παρόν, μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής ένας εξ αυτών, ο κ. Χάρης Τύλιος, εκ μέρους 40 μουσικών και καλλιτεχνών που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για μία πανελλαδική πρωτοβουλία μουσικών, που θα λάβει χώρα σε άλλες 7 πόλεις της χώρας, ενώνοντας τις φωνές τους.

«Θα ενώσουμε τις εσωτερικές μας ποιότητες, μουσικές καλλιτεχνικές, για να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή μας και να σπάσουμε τη σιωπή. Και να σταθούμε αλληλέγγυοι, ενωμένοι και αλληλεγγύης στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, η οποία βλέπουμε ότι και τις τελευταίες ημέρες έχει οξυνθεί» σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, είναι μία μουσική κυρίως δράση διαμαρτυρίας υπό μορφή μικρής συναυλίας διάρκειας 20 λεπτών, με ορχήστρα, χορωδία. ανάγνωση ποιημάτων και δρώμενο.

Το κίνημα, σημείωσε ο κ. Τύλιος, ξεκίνησε από κλασικούς μουσικούς στην Ευρώπη που έβγαιναν στις πλατείες των πόλεων, και η μουσική θα αποτελέσει ένα σπόρο εναντίωσης, σαν ένα μήνυμα που καμιά φορά δουλεύει ακόμα και σε δεύτερο χρόνο.

Έτσι πραγματοποιούν μια μικρή πολιτιστική διαμαρτυρία, η οποία όμως έχει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, ιδιαίτερα με την όξυνση που υπάρχει αυτές τις μέρες στη Γάζα.

Και ενώ ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα κάνουν κάτι και στο μέλλον, θέλουν σε αυτή την παρέμβαση τη στήριξη του κόσμου, καθώς και φορέων και συλλόγων που έχουν καλέσει και την συμπαράσταση του κόσμου, χωρίς όμως να εμπεριέχονται κάποια κομματικά σύμβολα ως μια συμπαράσταση για τον λαό της Παλαιστίνης.

Ελπίζει δε, επειδή δεν θα υπάρχει εξέδρα, να ενωθούν όλοι μαζί και να συμπράξουν, κοινό και μουσικοί, ζητώντας οι θεατές να έρθουν με χαλάκια, ή κάποιο μαξιλάρι, με τους πρώτους θεατές να κάθονται και να ενσωματώνονται στη δράση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.