Σε υφεση η πυρκαγια στον Βοζβοζη

82 πυροσβέστες και 4 οχήματα αεροπυρόσβεσης στην μάχη για την κατάσβεση

Κοντά στον οικισμό του Ηφαίστου έφτασε η φωτιά

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την  ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, 10 Αυγούστου, πίσω από την περιοχή των νεόκτιστων στην Κομοτηνή, σε χαμηλή βλάστηση στις όχθες του ποταμού Βοζβόζη.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα εντός της κοίτης του ποταμού, που είναι εδώ και μήνες ξηρή και έχει έντονη βλάστηση, και άρχισε να κινείται προς τα νότια.

Για το μέτωπο ενεργοποιήθηκε το 112, ενώ χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποφεύχθηκε η εξάπλωσή της σε μαντριά, αλλά και σε επιχείρηση υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή βόρεια του οικισμού των νεόκτιστων.

Η πυρκαγιά συνέχισε την καθοδική της πορεία, περνώντας μάλιστα από τον δρόμο δυτικά, όπου όμως αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αρχικά στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν 32 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζορόπου της 7ης ΕΜΟΔΕ με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο, που στη συνέχεια ενισχύθηκαν τόσο επίγεια όσο και από αέρος.

Έτσι στις 12 το μεσημέρι επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ, συγκεκριμένα των Δήμων Κομοτηνής και Ιάσμου, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ, οχήματα του στρατού καθώς και εθελοντές του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν για τον οικισμό του Ηφαίστου, ΄που έφτασε η φωτιά γύρω στις 11, με μηχανήματα έργου να γκρεμίζουν τα παραπήγματα που είχαν δημιουργηθεί στην δυτική όχθη του ποταμού, δίπλα στο δρόμο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τα σπίτια.

Να σημειωθεί πως παρότι βγήκε μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από τον οικισμό και βγήκε σύσταση για να απομακρυνθούν πρώτα ηλικιωμένοι και παιδιά, τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει μαζική εκκένωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.