Θετικη εξελιξη χαρακτηριζει η Πρωτοβουλια Διεκδικησης την προταση του ΥΠΕΣ για ΠΕ Βορειου Εβρου
Για δικαίωση κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Διεκδίκησης ΠΕ Βορείου Έβρου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν το Υπουργείο Εσωτερικών να περιλαμβάνει σε επερχόμενο σχέδιο νόμου την πρόταση δημιουργίας Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου. Η Πρωτοβουλία χαρακτηρίζει την πρόταση θετική εξέλιξη «για το μεγάλο πλήθος των συμπολιτών μας που συντάχθηκαν με το αίτημα, για το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας που το υιοθέτησε και για τους αυτοδιοικητικούς που το διατύπωσαν κατά καιρούς, μεταξύ αυτών και του νυν Δημάρχου Ορεστιάδας Αδαμάντιου Παπαδόπουλου» επισημαίνοντας πως «η πολιτεία αναγνωρίζει, όπως είναι φανερό, ότι χρήζει ο Βόρειος Έβρος παρεμβάσεων στήριξης σε όλους τους τομείς και οι δυνατότητες που δίνει η διοικητική αναδιάταξη είναι η μόνη διέξοδος προς την κατεύθυνση αυτή».
«Προφανώς στη δημόσια διαβούλευση θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε και να διατυπώσουμε προτάσεις βελτίωσης στο περιεχόμενό της» σπεύδει να διευκρινίσει η Πρωτοβουλία για να επισημάνει ακόμα πως «η κινδυνολογική προσέγγιση που ακούγεται από κάποιες μεμονωμένες τοποθετήσεις είναι μακριά από την πραγματικότητα και ανάξια σχολιασμού. Είναι βέβαιο πως μικρά ή μεγάλα συμφέροντα ή και πρόσωπα συμπλεγματικής ροπής στη δημοσιότητα θα αντιδρούσαν».
«Το σημαντικό είναι η διοικητική αναδιάταξη να εφαρμοστεί και να συνοδευτεί στο άμεσο μέλλον με τα αναγκαία μέτρα που υπαγορεύουν οι δυσμενείς σε όλους τους τομείς συνθήκες στο Βόρειο τμήμα του Νομού, ώστε να επέλθει η αντιστροφή της φθίνουσας πορείας του και η πολυπόθητη ισόρροπη ανάπτυξη στον όμορφο Νομό μας» τονίζει κλείνοντας την τοποθέτησή της η Πρωτοβουλία.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
