Ιδεα για διπλωματικο συνεδριο στην Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη!
Μια ενδιαφέρουσα ιδέα κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Προξενικού Σώματος και Επίτιμος Πρόξενος της Ουρουγουάης στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Χρήστος Καζαντζής, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, την Πέμπτη 6 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας.
Πρόκειται για τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου διπλωματών στην Περιφέρεια. Όπως εξήγησε μια τέτοια πρωτοβουλία θα δώσει τη δυνατότητα σε προξένους και διπλωμάτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την ΑΜΘ, να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητές της και να διερευνήσουν πεδία συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Ο Δρ. Καζαντζής, με ρίζες από την Κομοτηνή, είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει καλά την περιοχή, αλλά ενδιαφέρεται έμπρακτα για την προώθησή της. Ο Περιφερειάρχης τον ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον του και τη διάθεσή του να συμβάλει στην ανάδειξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε διεθνές επίπεδο. «Η εξωστρέφεια και η ενίσχυση των διεθνών σχέσεων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια, καθώς είναι κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής. Η συγκεκριμένη ιδέα ανοίγει νέους ορίζοντες και ενισχύει τη θέση της ΑΜΘ στο διεθνές σκηνικό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, δεσμευόμενος να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να εργαστεί από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε αυτή η πρόταση να γίνει πραγματικότητα.
«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αξίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, και κάθε δυνατή προσπάθεια θα καταβληθεί προς αυτή την κατεύθυνση!» τόνισε κλείνοντας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
