Ενεργειες απο το Δημο Δραμας για να προσελκυσει παθολογους στο Νοσοκομειο του νομου

Θα προσφέρει 1.500 ευρώ τον μήνα για τρόφιμα και στέγαση

Έναν επιπλέον… μισθό θα προσφέρει ο δήμος Δράμας σε δύο γιατρούς που θα θελήσουν να προσληφθούν στο νοσοκομείο της πόλης. Το σημαντικό αυτό κίνητρο είναι ίσως η ύστατη προσπάθεια να στελεχωθεί το νοσοκομείο με παθολόγους, καθώς οι τελευταίες προκηρύξεις ήταν άγονες, με αποτέλεσμα η κλινική να μείνει με μόνη γιατρό τη διευθύντρια.

Παρά το γεγονός ότι η Δράμα περιλαμβάνεται στη ζώνη α’ των άγονων περιοχών, στις οποίες προβλέπεται επιπλέον επίδομα ύψους 600 ευρώ για τους γιατρούς, στην τελευταία προκήρυξη δεν υπήρξε ούτε ένας υποψήφιος για τις συνολικά πέντε θέσεις που προκηρύχθηκαν. Έτσι, οι ανάγκες εξακολουθούν να καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από τις υγειονομικές μονάδες των γύρω περιοχών, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των οικείων ενώσεων των υγειονομικών.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος συνδράμει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που στέλνει προς βοήθεια στρατιωτικό γιατρό. Ωστόσο, συχνά οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και στέλνονται για νοσηλεία είτε στο νοσοκομείο της Καβάλας είτε των Σερρών που επίσης είναι επιβαρυμένα.

Η δημοτική αρχή έχει καταλήξει και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να αποδοθούν τα χρήματα στους γιατρούς, δεδομένου ότι δεν μπορεί να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. «Τα ποσά αυτά θα πάνε σε σίτιση και διαμονή, αφού δεν μπορούμε να δώσουμε ρευστό και ήδη καθορίσαμε τις λεπτομέρειες με τις υπηρεσίες. Έχουμε μιλήσει με κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ από τις οποίες θα μπορούν να ψωνίζουν με προπληρωμένη κάρτα όπου θα πιστώνονται τα χρήματα. Επιπλέον, θα μας καταθέτουν το ενοικιαστήριο σπιτιού κι εμείς θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή του σε ετήσια βάση», εξήγησε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.