Η ΑΔΕΔΥ Εβρου καλει τη Διοικηση του Νοσοκομειου Αλεξανδρουπολης να ανακαλεσει τη δωρεα απο τα Μεταλλεια Θρακης
Μετά τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου ενάντια στην Εξόρυξη και Μεταλλουργία Χρυσού και το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ καλεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής δωρεάς από τα Μεταλλεία Θράκης.
Σε σχετική επιστολή της η ΑΔΕΔΥ Έβρου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η εταιρεία με τη συνήθη πρακτική της (του δήθεν φιλανθρωπικού της έργου) προσπαθεί να «ξεσκονίσει» τα σχέδια της και να ξαναεισχωρήσει στην τοπική κοινωνία καλλιεργώντας και πάλι στη συνείδηση των πολιτών ότι οι πολίτες των δύο περιφερειακών ενοτήτων θα “βγουν κερδισμένοι” από την ανάπτυξη και τη λειτουργία της εταιρείας».
Αναγνωρίζει δε τις προσπάθειες της διοίκησης για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης «κάτω από αντίξοες πολλές φορές καταστάσεις, διότι οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν υποβαθμίσει το Ε.Σ.Υ.» ωστόσο σπεύδει να υπογραμμίσει πως «αυτή η προσπάθεια, ουδόλως μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε αποδοχή δωρεάς από τα Μεταλλεία Χρυσού ή αλλιώς “Μεταλλεία Θράκης”, διότι έτσι γίνεστε αρωγοί στη βούληση της εταιρείας για εγκατάσταση και λειτουργία των μεταλλείων».
«Παραμένουμε πιστοί στον ανένδοτο αγώνα μας κατά της λειτουργίας των Μεταλλείων Χρυσού»
Παράλληλα θέτει εαυτήν στη διάθεση της διοίκησης του νοσοκομείου για τη διεκδίκηση από την πολιτεία και την κυβέρνηση της αναβάθμισης του Π.Γ.Ν.Α. και της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του σε κτιριακές, υλικοτεχνικές, εξοπλιστικές ανάγκες καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας με νόημα πως «θεωρούμε ότι σ’ αυτό τον αγώνα θα έχετε κοντά σας όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Έβρου».
«Πιστοί στον ανένδοτο αγώνα μας κατά της λειτουργίας των Μεταλλείων Χρυσού και του αγώνα μας για αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ. ζητούμε από το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. να ανακαλέσει την απόφαση έγκρισης της δωρεάς που έλαβε στις 11 Δεκεμβρίου του 2024 και να σταθεί δίπλα στους διαρκείς αγώνες των πολιτών της περιοχής απέναντι στα επενδυτικά σχέδια της “ELDORADO GOLD”, όπως ακριβώς έπραξε και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”, το οποίο απέρριψε παρόμοια δωρεά» τονίζει η ΑΔΕΔΥ Έβρου και καλεί κλείνοντας και αυτή από την πλευρά της όλες και όλους τους θεσμικούς φορείς (επαγγελματικούς, επιστημονικούς, παραγωγικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς) του τόπου καθώς και τα Σωματεία εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα «να τοποθετηθούν και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε εδώ και χρόνια προστατεύοντας τον τόπο μας από κάθε επικίνδυνο και επιβλαβές σχέδιο».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
