Ο Δημητρης Ηλιοπουλος εκπροσωπος της Ροδοπης στην 34η Εθνικη Μαθηματικη Ολυμπιαδα «Αρχιμηδης»

Η μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής Μαρία – Φαίδρα Τσολακίδη πέτυχε στον τοπικό διαγωνισμό « Βίων»

Δύο είναι οι μαθητές της Ροδόπης, που διακρίθηκαν στον 77ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» και στον 2ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Βίων» που έλαβαν χώρα την πόλη μας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.
 
Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των δύο αυτών διαγωνισμών, με βάση τα οποία η μαθήτρια της Α’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής κ. Μαρία- Φαίδρα Τσολακίδη διακρίθηκε στον τοπικό διαγωνισμό «Βίων» και ο μαθητής της Β΄Γυμνασίου του ίδιου σχολείου κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος στον διαγωνισμό «Ευκλείδης», κερδίζοντας και την πρόκρισή του στην Τρίτη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, την 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 4 Μαρτίου στην Αθήνα.
 
Στο 77ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» συμμετείχαν συνολικά 17 μαθητές της Ροδόπης, ενώ στον τοπικό διαγωνισμό «Βίων» 5.
 
Το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συνεχάρη τους διακριθέντες μαθητές για τις επιδόσεις, ενημερώνοντας παράλληλα πως η τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών της 34ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου επίσης στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.