Στηριξη απο την ΕΛΜΕ Ροδοπης στους εκπαιδευτικους του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρουπολης

«Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις»

Τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή της «από τον περασμένο Μάιο, η σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω ενός περιστατικού αποκλίνουσας συμπεριφοράς που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αντέδρασε άμεσα και, μέσα από σειρά συνεδριάσεων, έλαβε όλα τα κατάλληλα παιδαγωγικά μέτρα.

Οι πιέσεις, οι απειλές και η στοχοποίηση των διδασκόντων προκάλεσαν σοβαρές αναταράξεις στη σχολική διαδικασία, και μάλιστα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, συνεχίζοντας ακόμη μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά καταδεικνύουν τις επιπτώσεις της τρέχουσας πολιτικής στην εκπαίδευση και το «νέο» σχολείο, όπου για κάθε ζήτημα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται υπό πίεση και στοχοποίηση, αδυνατώντας να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του παιδαγωγικού έργου τους».

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης δηλώνει τη στήριξή της στους συναδέλφους του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και υπογραμμίζει πως «αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους, ανεξαρτήτως από την πλευρά που προέρχεται». Χαρακτηρίζει δε απαράδεκτο τον εργασιακό εκφοβισμό με πειθαρχικές διαδικασίες και μηνύσεις που υφίσταται ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

«Είναι αυταπόδεικτο ότι ο εκφοβισμός (bullying) στον χώρο εργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, δυναμιτίζει την ποιότητα της δημόσιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και τα πραγματικά θύματα είναι τελικά τα παιδιά. Η προστασία της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής ελευθερίας των εκπαιδευτικών αποτελεί βασικό πυλώνα ενός λειτουργικού Δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε αρμόδιο φορέα» τονίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης και απαιτεί την άμεση διακοπή των διώξεων κατά των συναδέλφων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν, χωρίς το βάρος του φόβου, να εκτελούν ανεμπόδιστα τα καθήκοντά τους. «Επιτέλους ας αφεθούν οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι στην άσκηση του λειτουργήματός τους!» σημειώνει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.