Σχεδιο για την αναβαθμιση του αερολιμενα Καβαλας απο τη Fraport

Συναντήσεις της κοινοπραξίας με θεσμικούς περιφέρειας και δήμων στην Καβάλα

«Λίφτινγκ» στο αεροδρόμιο της Καβάλας έχει σχεδιάσει η Fraport Greece, η οποία παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά της σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Καβάλας δηλώνοντας έτοιμη επιχειρησιακά για να αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
 
«Η Fraport Greece είναι εδώ για να δημιουργήσει συνέργειες και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρχές. Μοιραζόμαστε όλοι τους ίδιους στόχους για αύξηση της επιβατικής κίνησης και της ικανοποίησης των επιβατών και δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών για την περιοχή» τόνισε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο CEO της Fraport Greece κ. Alexander Zinell. Μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις με αεροπορικές εταιρείες με βασικό στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου.
 
Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece υποστήριξε ότι πιστεύουν πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας, καθώς και των άλλων αεροδρομίων.
 
«Έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την αναβάθμιση του κάθε αεροδρομίου. Εκτός από την προκαταβολική επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια, θα επενδύσουμε περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την ανάπτυξή τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχουμε ήδη προσλάβει προσωπικό για τα αεροδρόμια και είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να αναλάβουμε τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Zinell. 

Το σχέδιο αναβάθμισης 

Σε παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν την όψη αλλά και την ποιότητα εξυπηρέτησης του αεροσταθμού «Μέγας Αλέξανδρος» θα προχωρήσει άμεσα η Fraport Greece.
 
Το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι ένα από τα μικρότερα αεροδρόμια ανάμεσα στα 14 περιφερειακά που θα αναλάβει η ελληνογερμανική κοινοπραξία με ετήσια κίνηση περίπου 260.000 επιβατών.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο αναβάθμισης του αεροδρομίου, αν και πρόκειται για ένα αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, απαιτούνται αλλαγές στη διαρρύθμιση τόσο στο κομμάτι των check in όσο και της παραλαβής αποσκευών, καθώς το καλοκαίρι όπου υπάρχουν πολλές πτήσεις τσάρτερ κυρίως Ρώσων αλλά και άλλων τουριστών με προορισμό τη Θάσο σημειώνονται καθυστερήσεις.
 
Ειδικότερα προγραμματίζεται:
 
• H τοποθέτηση μηχανήματος που θα επιτρέπει την παράδοση και τον ταυτόχρονο έλεγχο των αποσκευών όπως ακριβώς στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ώστε να μην απαιτείται η μεταφορά των αποσκευών σε άλλο σημείο όπως γίνεται σήμερα.
• Η επέκταση κατά μερικές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου.
• Η αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών ώστε το αεροδρόμιο να μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερου τύπου αεροσκάφη.
• Αναβάθμιση κλιματισμού και καθαρισμού αέρα
• Φωτισμός 

Οι συναντήσεις

Οι συναντήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει η Fraport Greece στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης. Το αεροδρόμιο της Καβάλας εξυπηρετεί την περιοχή της Καβάλας, καθώς και την ευρύτερη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους κ.κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Μιχάλη Αμοιρίδη, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς και τους κ.κ. Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχο Καβάλας και Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, Δήμαρχο Νέστου. Ο κ. Zinell συναντήθηκε επίσης με τους εργαζομένους της Fraport Greece που έχουν προσληφθεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καβάλας.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο κ. Zinell παρουσίασε τον νέο αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Καβάλας, κ. Νικόλαο Δασκάλου.
Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αισιοδοξία για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αναβάθμισης του αεροδρομίου και της συνεπαγόμενης μελλοντικής ανάπτυξής του η οποία θα αποτελέσει δυναμική κινητήρια δύναμη για την περιφέρεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.