Σε κινητοποιηση προχωρησαν για ακομη μια φορα οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Ελπίζοντας πως οι αρμόδιοι θα ακούσουν τα αιτήματά τους

Κινητοποίηση έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την κρίσιμη κατάσταση στα σχολεία της περιοχής και στον τομέα της εκπαίδευσης  Πανελλαδικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μακρυγιάννης, δήλωσε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα, με τα κενά εκπαιδευτικών να φτάνουν σχεδόν τα 100 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να οδηγούν σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. «Το Υπουργείο πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τη δημόσια εκπαίδευση με λογικές κόστους», ανέφερε, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες μαζικές προσλήψεις. Επιπλέον, επισήμανε ότι οι δικαστικές αποφάσεις απαιτούν τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Ο κ. Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, σημείωσε ότι τα κενά στην περιοχή είναι σημαντικά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο προχώρησε σε διορισμούς που δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ παράλληλα οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων επιβαρύνουν την κατάσταση.

Η κ. Σουλιώτη, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων σε υποδομές, ενώ τόνισε ότι οι διώξεις απεργών εκπαιδευτικών συνιστούν πλήγμα στη δημοκρατία.

Ο κ. Κουσανίδης, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζήτησε την άμεση κάλυψη των κενών και την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι οι μαζικοί και συλλογικοί αγώνες αποτελούν τη μόνη λύση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και εξήγησε πως η κινητοποίηση εντάσσεται σε πανελλαδικό κύμα διαμαρτυριών με στόχο την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.