Εγινε η πρωτη λαπαροσκοπικη επεμβαση σε παιδι στο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 από το Παιδοχειρουργικό Τμήμα ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης η πρώτη Λαπαροσκοπική επέμβαση σε παιδιατρικό ασθενή.
Η εν λόγω επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Χειρουργό Παίδων και Παιδοουρολόγο κα Μαρία Ασημακίδου, Επιμελήτρια Β΄ κλάδου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.
Το γεγονός έκανε γνωστό ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Ρούφος που σε ανακοίνωσή του εξηγεί πως «η θετική έκβαση του χειρουργείου καθώς και η ομαλή μετεγχειρητική πορεία του περιστατικού είναι απόρροια της άψογης συνεργασίας, της επιστημονικής αρτιότητας και συμμετοχής των Ιατρών του Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ, του Αναισθησιολογικού Τμήματος ΕΣΥ καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού του Π.Γ.Ν.Α.
Τέτοιες σημαντικές επεμβάσεις ανοίγουν το δρόμο για μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση των παιδοχειρουργικών περιστατικών στην Περιφέρεια μας. Το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης διαθέτει πλέον την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο προσωπικό για την αντιμετώπιση των παιδοχειρουργικών ασθενών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
