Τραγουδι και χορο συνδυασε η παρασταση του Συλλογου «Αγιοι Θεοδωροι»
Το Σάββατο 08/06/2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» με τη συμμετοχή των ωφελουμένων του και την σύμπραξη της Στρατιωτικής Μουσικής της 21ης Ταξιαρχίας. Αφορμή για την παράσταση αποτέλεσε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία του Εργαστηρίου Σύγχρονου Χορού για άτομα με νοητική αναπηρία. Σκοπός του Συλλόγου ήταν να μυήσει τους ωφελούμενούς του σε όλες τις εκφάνσεις του Πολιτισμού αποδεικνύοντας έτσι την ανάγκη για καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις μορφές του πολιτισμού.
Η παράσταση αποτελούνταν από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ωφελούμενοι του Συλλόγου μαζί με την Στρατιωτική Ορχήστρα τραγούδησαν και ενθουσίασαν το κοινό με τις φωνές τους. Στο δεύτερο μέρος παρουσίασαν ένα χορευτικό δρώμενο βασισμένο στον σύγχρονο χορό το οποίο αποτελούνταν από εννέα μέρη και επετεύχθη με την συνδρομή φοιτητριών της ρυθμικής γυμναστικής του τμήματος του Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η χορογραφίες της παράστασης ήταν μία δημιουργία της χορογράφου Όλιας Μουρουζίδου σε μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξή τους και την συνεργασία τον Ταξίαρχο κ. Καρατόλιο Απόστολο, τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής της 21ης Ταξιαρχίας κ. Αγγελάκη Εμμανουήλ, τον Υποδιοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής κ. Τζατζανά Ιωάννη, την Κοσμήτορα του τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Δούδα Ελένη για την συνεργασία και την βοήθεια που προσέφερε η ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής του Σ.Ε.Φ.Α.Α και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.
Τέλος, ευχαριστεί πολύ για την παρουσία τους τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα, τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ροδόπης κ. Ταπατζά Εμμανουήλ, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κύριο Κυριαζή Ιωάννη, τον υποδιοικητή της 21ης Ταξιαρχίας κύριο Γκανίδη Κωνσταντίνο και τους εκπροσώπους του 4ου Σώματος Στρατού.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
