Το «εργαστηριο μαγειρων» του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνης στα «μαγειρεια» του Ι.Ν. της Του Θεου Σοφιας

Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνή και τα μέλη του συσσιτίου της ενορίας έως ότου βρεθεί μόνιμη λύση

Στους χώρους των μαγειρείων του Συσσιτίου Απόρων της Ενορίας του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, φιλοξενούνται για την υλοποίηση των εργαστηριακών τους μαθημάτων 22 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, κατόπιν παρότρυνσης του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα αλλά και του Πρόεδρου και των Μελών του Συσσιτίου Απόρων της Ενορίας.
 
Οι 22 σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής ήταν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης χώρου «μαγειρίων» για την υλοποίηση των εργαστηριακών τους μαθημάτων, που προβλέπονται σε εβδομαδιαία βάση από τον Οδηγό Σπουδών της ειδικότητάς τους.
 

Οι υπεύθυνοι της κατεύθυνσης του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση βρίσκονται σε αναζήτηση του δημόσιου χώρου για τη δωρεάν φιλοξενία τους στους χώρους σίτισης που διαθέτουν ή εναλλακτικά για τη δημιουργία «Εργαστηρίου Μαγείρων» του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής σε δημόσιο χώρο, με την τοποθέτηση εξοπλισμού, που ήδη επιχειρήσεις και ιδιώτες πρότειναν δωρεάν να τους παραχωρήσουν.
 
Τονίζουν μάλιστα πως η έλλειψη εργαστηρίου μαγειρικής ήταν ο καθοριστικός λόγος για τον οποίο δεν προτάθηκε η επαναλειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» το φετινό έτος κατάρτισης, αν και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι ανάγκες των επιχειρήσεων πανελλαδικά αλλά και η ζήτηση από υποψήφιους καταρτιζόμενους ήταν τεράστιες.
 
Μέχρι την εύρεση μίας μόνιμης λύσης οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ θα φιλοξενούνται στον χώρο των μαγειρίων της Ενορίας του Ναού της Του Θεού Σοφίας, για την παραχώρηση του οποίου εκφράζουν στην σχετική τους ανακοίνωση τις θερμές τους ευχαριστίες. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.